VALT JOBB

Arbetsmiljösamordnare


Ansök här

Är du en noggrann och driven Arbetsmiljösamordnare med stort säkerhetstänk? Då skulle du kunna vara Infranords framtida medarbetare inom Arbetsmiljö & Hälsa.

Bli en av oss!

Till Infranords positiva och kompetenta gäng söker vi nu en till kollega som vill bidra med sin problemlösande inställning och som trivs i ett varierat arbete. Här är samarbete viktigt och du jobbar tätt ihop med dina kollegor.

Tillsammans, respektfullt och professionellt driver vi vårt arbete framåt. Infranord är Sveriges största järnvägsentreprenör och är branschledande på säkerhet.

Arbetsuppgifter:

Vi söker nu en Arbetsmiljösamordnare, med fokus på hälsa, friskvård, arbetsmiljö och säkerhet.

Som Arbetsmiljösamordnare kommer du ingå i en arbetsgrupp på fyra medarbetare som är placerade på olika orter i Sverige och tillsammans arbetar ni med att driva, utveckla, följa upp och stötta verksamheten i arbetsmiljöfrågor i linje med Infranords uppsatta mål. Du kommer att arbeta i en bred roll där du agerar specialist inom området "Arbetsmiljö och Hälsa". Rollen innebär både operativa och strategiska arbetsuppgifter och du kommer att vara en avgörande del i arbetet med att utveckla Infranords arbetsmiljö- och säkerhetskultur.

I dina arbetsuppgifter kommer det ingå arbetsmiljöutredningar, systematiskt arbetsmiljöarbete, uppföljning av uppsatta mål, samordning och planering av krisarbete, utveckling av riktlinjer och strategier samt administration och uppdatering av processer, dokument, rapporter och presentationer. Att bevaka, värdera och bedöma lagar och regler samt vara kontaktperson gentemot myndigheter och branschorganisationer inom arbetsmiljöområdet ingår också i dina arbetsuppgifter. Du kravställer och kvalitetssäkrar personlig skyddsutrustning och utbildningar inom arbetsmiljöområdet samt är delaktig i att driva hälso- och friskvårdsarbetet inom företaget. Tjänsten är till största del administrativ och arbetsuppgifterna utförs majoriteten av tiden på kontor.

Som Arbetsmiljösamordnare på Infranord är du en viktig del i att bygga en kultur med fokus på säkerhet, arbetsmiljö, hälsa och bra kundbemötande. Vi gör detta i vår "Säkerhetsresa" som innebär att stärka vår säkerhetskultur, ha förståelse för och följa regler och rutiner, öka vår inrapportering av risker i verksamheten samt genom att lära av varandra. Placeringsort kan anpassas efter bostadsort, dock ska du ha möjlighet att arbeta på annan ort när verksamheten kräver det. Resor kan förekomma i tjänsten och B-körkort är ett krav.

Kvalifikationer:

För att vara framgångsrik i rollen som Arbetsmiljösamordnare på Infranord har du en universitets- eller högskoleutbildning inom arbetsmiljö samt erfarenhet av arbete i breda roller inom arbetsmiljöområdet. Du har god kännedom om lagstiftningen inom arbetsmiljö, dokumenterad kunskap inom säkerhetsstyrning och utredningsarbete, erfarenhet av att ta fram övergripande policys och riktlinjer samt att presentera dessa för ledningsgrupp och övrig verksamhet. Du är även van vid att planera, genomföra, följa upp och säkerställa leverans i enlighet med uppsatta mål och tidsramar.

Du uttrycker dig väl på svenska och engelska, både i tal och i skrift. Har du erfarenhet av arbete med kris-, hälsa- eller personalfrågor är detta meriterande. Tidigare erfarenhet av arbetsmiljöfrågor inom järnvägsbranschen är ett stort plus.

Ditt driv, engagemang och öppna sätt gör att du trivs både med självständigt arbete och samarbeten i grupp. Ditt arbetssätt präglas av god analytisk förmåga och tålamod. Din goda planeringsförmåga, struktur och känsla för säkerhet kommer väl till pass i rollen då arbetet innebär hantering av många olika processer samtidigt. Du värdesätter noggrannhet, tydlighet och kommunikation i ditt arbete.

Ansökan:

Vi ser fram emot din ansökan. Urval och intervjuer kommer göras och bokas in under augusti månad.

Infranord lägger stor vikt vid säkerhet och därmed även vid att vi har en drogfri arbetsplats. Vi utför därför alltid alkohol- och drogtester vid nyanställning och tillämpar även slumpvisa alkohol- och drogtester.

Infranord bygger och underhåller järnväg för samhällets bästa. Infranord är marknadsledande i Sverige och en betydande aktör i Norge med en omsättning om cirka 4 miljarder och 1 800 medarbetare. Verksamheten kännetecknas av gedigen järnvägskunskap, hög säkerhet, tydlig ansvarsfördelning och omfattande satsningar på att vara branschens mest uppskattade arbetsgivare. Mer information finns på Infranord.se

Enligt överenskommelse

Infranord

Ansök senast 2022-08-21


Ansök här

Järnvägsjobb.se drivs av Järnvägsbranschens samverkansforum, JBS. Har du frågor om webbplatsen kan du kontakta webmaster@jarnvagsjobb.se

Pil upp