VALT JOBB

Maskinspecialist till Strukton Rail!


Ansök här

Är du maskintekniker inom järnvägen idag och på jakt efter nya utmaningar? Eller arbetar du med underhåll av arbetsfordon och vill utvecklas i en spännande bransch?

Strukton Rail befinner sig i ett spännande skede och söker nu en maskinspecialist till Maskinpoolen, ett affärsområde vars uppgift är att tillgodose Strukton Rails behov av järnvägsspecifika arbetsmaskiner i våra drift- och underhållskontrakt, BEST-projekt samt även uthyrning till externa kunder. Arbetet avser reparationer och underhåll samt administration av Plasser&Theurer järnvägsspecifika maskiner.  Resor i tjänsten förkommer frekvent samt eventuellt arbete helger och nätter när så krävs. Tjänsten avser tillsvidareanställning i ett omväxlande arbetsområde som är Norden.

Vi erbjuder:  
Hos oss blir du delaktig i ett gäng med yrkeskunniga kollegor som drivs av att arbeta med teknik och utveckling av maskiner. Som anställd på Strukton Rail bidrar du till Sveriges infrastruktur samt en punktligare och säkrare järnvägstrafik. Du blir delaktig i ett företag där vi inte bara arbetar på spår utan även med RÄLS: Respekt, Ärlighet, Lita på, Säkerhet. Vår värdegrund som vi eftersträvar i allt vi tar oss an. Du får även ta del av vår förmånsportal med allt ifrån rabatter på produkter och tjänster till friskvårdsbidrag och personlig pensionsrådgivning.

Om tjänsten:
I anställningen ingår arbetsuppgifter kopplade till reparationer, underhåll samt förebyggande underhåll av Plasser&Theurer arbetsmaskiner. Kalibrering, modifieringar, ombyggnationer kommer att förekomma. Arbetsuppgifterna omfattar även en stor del administration t ex reservdelsbeställningar, olika redovisningar i våra system, uppföljningar, utveckling av maskinunderhållet samt god marknadskännedom gällande maskinutveckling.

Vi söker dig som:  

  • Har gått fordons- industri eller maskinteknisk inriktad gymnasieutbildning, eller motsvarande.
  • Några års yrkeserfarenhet av service, felsökning och reparationer av Plasser&Theurer arbetsmaskiner.  
  • Schemaläsning inom pneumatik, hydraulik samt elektronik.
  • Har goda kunskaper i svenska (av säkerhetsskäl för arbete på järnvägen) och engelska (vissa instruktioner/manualer är på engelska).  
  • Körkort B.  

Meriterande om du även:  

  • Har erfarenhet av järnväg samt specialistkompetens för reparationer/felsökning av maskiner förekommande i branschen.
  • Innehar C-körkort samt truckkort.
  • Tyska språket i tal och skrift.   

Personliga egenskaper
Vi ser att du är social och har lätt att kommunicera med andra, då arbetet innebär en hel del kundkontakt både externt och internt. Samtidigt behöver du vara lugn, stabil och arbeta strukturerat. Du behöver även ha datavana för att arbeta i våra system.  

Start: Omgående.  
Omfattning: Heltid.  
Placering: Hemmet

Kontakt vid frågor gällande tjänsten:  Hans Repsgård, hans.repsgard@strukton.se

 

Välkommen med din ansökan!  

OBS! Vi har vid den här rekryteringen redan beslutat oss för vilka annonseringskanaler samt vilken rekryteringskonsult vi kommer att använda oss av och ombeder därför samtliga annonserings- samt rekryteringsföretag att respektera detta! Vi önskar alltså att inte bli kontaktade av något ytterligare företag. Tack!

 

Strukton

Ansök senast 2021-10-29T23:59:59


Ansök här

Järnvägsjobb.se drivs av Järnvägsbranschens samverkansforum, JBS. Har du frågor om webbplatsen kan du kontakta webmaster@jarnvagsjobb.se

Pil upp