VALT JOBB

Projektingenjör, med möjligheten till framtida platschefsroll, Distrikt Syd, Strukton Rail


Ansök här

Arbetar du idag som Projektingenjör inom Järnväg och är redo för nya utmaningar? Eller har du en utbildning som ingenjör eller inom ekonomi och vill jobba i en ny spännande bransch?

Strukton Rail projekterar, bygger och arbetar med alla typer av drift- och underhåll för järnväg; fjärr- och godstrafik, bangårdssystem, pendeltrafik, spårtrafik i stadsmiljö och tunnelbana. Strukton Rail ingår i den europeiska järnvägskoncernen Strukton Rail som, förutom i Skandinavien också är etablerad i Holland, Belgien, Tyskland och Italien. Strukton Rail har i Sverige ca 950 medarbetare och omsätter drygt två miljarder kronor.

Strukton Rail står nu inför nya spännande utmaningar, vilket innebär att vi nu behöver en Projektingenjör som kommer arbeta mot våra etableringar i Region Syd. Som Projektingenjör kommer du bära ett tungt ansvar och stötta Platschefen och våra Arbetsledare ute i produktionen med bland annat administration, ekonomi och entreprenadjuridik.

Vi erbjuder
Hos oss blir du delaktig i ett kunnigt och kompetent team, där vi stöttar och hjälper alla tjänstemän och tekniker bland våra etableringar i distrikten. Som anställd på Strukton Rail bidrar du till Sveriges infrastruktur samt till en punktligare och säkrare järnvägstrafik. Du blir delaktig i ett företag där vi inte bara arbetar på spår utan även med RÄLS: Respekt, Ärlighet, Lita på, Säkerhet - vår värdegrund som vi eftersträvar i allt vi tar oss an. Vi erbjuder goda utvecklingsmöjligheter samt en förmånsportal med allt ifrån rabatter på produkter och tjänster till friskvårdsbidrag och personlig pensionsrådgivning. Vi även se att för rätt kandidat, att finns möjlig till en framtida roll som Platschef.

Arbetsbeskrivning
Som Projektingenjör är du Platschefens högra hand. Du stöttar upp och ansvarar för administration, ekonomi och entreprenadjuridik som resulterar i att projektet går enligt plan och så att vår produktion kan arbeta effektivt och smart – allt utifrån vår värdegrund RÄLS! Vidare kommer du driva kommersiella frågor mot kunder, underentreprenörer samt andra intressenter. Du kommer arbeta med månadsuppföljning mot budget och säkerställa att entreprenadernas framdrift och planering återspeglas i rapporteringen. Du kommer bl.a. arbeta med uppföljning och analys av produktionsresultat gentemot kontraktskrav, administration av bl.a. inköpsordernr och fakturor, bistå controller med underlag inför prognos- och bokslutsarbete. Du ska även upprätta div. ekonomiska rapporter både internt och till kund. Du hanterar även frågor rörande kvalité, miljö, arbetsmiljö och säkerhet.

Vi söker dig som har:

  • Ingenjörs- eller ekonomiutbildning alt. motsvara arbetslivserfarenhet
  • Tre års relevant arbetslivserfarenhet, meriterande med erfarenhet av relevant arbete avseende järnväg drift och underhåll.
  • Kunskap inon entreprenadjuridik, budgetuppföljning, ekonomi och rapportering
  • Ett stort tekniskt intresse för järnväg och infrastruktur
  • Administrativ vana av bland annat Office-paketet samt andra system.
  • B-körkort

Personliga egenskaper:
Vi ser att du är en person som är strukturerad i ditt arbete, du är flexibel och har förmågan att se helheten för att organisera och strukturera därefter. Eftersom du kommer ha många olika kontaktytor är det viktigt att du är kommunikativ, lyhörd och ödmjuk mot människor du möter i ditt arbete. 

Start: Enligt överenskommelse
Omfattning: Heltid.
Placering: Överenskommelse, inom Distrikt Syd
Kontakt vid frågor: Pernilla Merkenius

OBS! Vi har vid den här rekryteringen redan beslutat oss för vilka annonseringskanaler samt vilken rekryteringskonsult vi kommer att använda oss av och ombeder därför samtliga annonserings- samt rekryteringsföretag att respektera detta! Vi önskar alltså att inte bli kontaktade av något ytterligare företag. Tack!

Strukton

Ansök senast 2021-08-13T23:59:59


Ansök här

Järnvägsjobb.se drivs av Järnvägsbranschens samverkansforum, JBS. Har du frågor om webbplatsen kan du kontakta webmaster@jarnvagsjobb.se

Pil upp