VALT JOBB

Administrativt ledningsstöd till program Hässleholm-Lund, Nya Stambanor med placering i Malmö, Kristianstad.


Ansök här

Som Administrativt ledningsstöd är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och forma framtidens infrastruktur.

Vi behöver dig - och vi tror att du kommer att gilla att jobba hos oss! 

"Jag som blir din chef heter Charlotte Hartelius Klaar och jag bygger mitt ledarskap på ett stort engagemang, en stark tilltro till allas önskan att bidra och en övertygelse om styrkan i att arbeta i team. Jag förmedlar våra uppdrag och mål och jobbar hårt på att skapa bästa möjliga förutsättningar för oss som ska leverera. Sedan pratar vi ihop oss om hur vi bäst ska nå målen. - Och så gillar jag både humor och att fira framgångar! Jag hoppas du vill vara med och bygga ny stambana mellan Hässleholm och Lund med oss!"

Programorganisationen för Hässleholm-Lund har uppdraget att utreda och genomföra utbyggnaden av ny stambana mellan Hässleholm och Lund, vilken är en av de första delarna av en ny stambana mellan Stockholm-Malmö och Stockholm-Göteborg.

Rollen som administrativt ledningsstöd innebär att ge ett kvalificerat administrativt stöd till programchef och ledningsgrupp samt programorganisationen i sin helhet. Hässleholm-Lund befinner sig i en uppbyggnadsfas och du kommer att stötta i att få både nya medarbetare och effektiva arbetssätt och rutiner på plats under flera år framöver. Det är därför viktigt att du gillar att arbeta med utveckling och att vara med om att bygga upp en verksamhet.

Som administrativt ledningsstöd kommer du att vara en nyckelspelare i att ta initiativ och utveckla effektiva arbetssätt, bidra till ledningsgruppens utvecklingsarbete, introducera nya medarbetare i programmet, hantera och stötta i diarieföring och ärendehantering, samordna och hantera administrativa säkerhetsfrågor, bygga upp och hantera digitala arbetsrum samt bidra i ekonomi- och resursuppföljning.

Du kommer också stötta i anordningen av utbildningar/workshops och i samordningen av interna och externa kontakter. Exempel på andra uppgifter är att planera möten, föra protokoll, göra presentationsmaterial, göra beställningar, boka resor, hantera fakturor, sköta kalendrar och delegeringar.

Organisatoriskt kommer du att tillhöra programmets Verksamhetsstyrningsenhet och rapportera till mig som enhetschef. 

I program Hässleholm-Lund kommer du möta kompetenta och engagerade kollegor som alla arbetar för Trafikverkets vision; att alla kommer fram smidigt, grönt och tryggt.

Vem är du?

Vi söker dig som är initiativtagande och självständigt ser vad som behöver göras och agerar därefter. Du har också en god förmåga att planera och strukturera arbetet vilket gör att du är bra på att leverera resultat. Du har ett helhetstänk och skapar utifrån detta genomförbara planer på kort och lång sikt.

Vidare så är du serviceinriktad, är nyfiken på att lära dig nya saker och har en god kommunikationsförmåga, vilket innebär att du förmedlar budskap på ett enkelt sätt samt är lyhörd och anpassar din kommunikation till mottagaren.

Vi söker dig som

  • har godkänd avslutad gymnasieexamen, eftergymnasial utbildning inom administration eller ekonomi alternativt annan motsvarande och relevant erfarenhet som vi bedömer som likvärdig
  • har aktuell, flerårig, relevant erfarenhet av arbete som administrativt stöd, i en större organisation eller i större projekt
  • har arbetserfarenhet av att utveckla arbetssätt och rutiner som på ett proaktivt sätt förbättrar verksamheten
  • har goda kunskaper i MS Officepaketet
  • har kunskaper om och är väl förtrogen med att arbeta i en större verksamhets lednings- eller kvalitetssystem
  • kan uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska och engelska

Det är meriterande om du

  • har erfarenhet av att arbeta i IT-systemet SharePoint

I denna rekrytering kan webbaserade tester komma att användas som en del i urvalet.

Intervjuer kommer att ske via Skype och kommer preliminärt att ske under v. 35-36. 

Rekryterande chef är på semester till v.32 men finns tillgänglig för frågor under v.33. 

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör. 

Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva gå igenom en säkerhetsprövning. Den innehåller säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

På Nya Stambanor är du med och skriver historia genom att bygga ny järnväg som möjliggör ökad kapacitet för gods- och persontrafiken mellan knutpunkterna Stockholm, Göteborg och Malmö. Vi arbetar med helheten - från planering till genomförande och överlämning för drift och underhåll. Du jobbar i stora och komplexa projekt med kunniga kollegor och tillsammans skapar vi nya möjligheter att resa hållbart i Sverige och även ut i Europa.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Malmö

Trafikverket

Ansök senast 2021-08-23


Ansök här

Järnvägsjobb.se drivs av Järnvägsbranschens samverkansforum, JBS. Har du frågor om webbplatsen kan du kontakta webmaster@jarnvagsjobb.se

Pil upp