VALT JOBB

Är du hjälten som brinner för drift


Ansök här

Som systemtekniker IT på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och bidra till framtidens infrastruktur.

Är du systemtekniker inom IT som vill ha en utmaning, möjlighet att växa samt vara med och bidra till förändring inom Trafikverket och utvecklas med vår digitalisering? Då kan detta vara en tjänst för dig!

Du kommer ingå i ett team som består av erfarna kollegor där vi har ett nära samarbete och vi hjälper varandra att lösa uppgifter. I den här tjänsten har du goda möjligheter att utveckla din kompentens och Trafikverkets digitalisering ger dig som vill goda utvecklingsmöjligheter och förutsättningar för intern karriärrörlighet. Du får även möjlighet att utföra ett meningsfullt arbete för samhället där du med dina insatser bidrar till Trafikverkets vision "Alla kommer fram smidigt, grönt och tryggt"

I arbetsuppgifterna som tekniker på IT kommer du bland annat att arbeta med installationer, felsökning, felavhjälpning, bevakning och uppföljning inom Trafikverkets applikationsplattformar och applikationer som GIS plattformen, eller egen utvecklad applikation för någon verksamhet. Du ser också till att viktig information om Järnväg eller Väg eller kartinformation kommer fram till rätt person inom och utanför Trafikverket.

Vi sitter placerade i Borlänge och Göteborg och vi kommunicerar ofta via Skype eller andra digitala hjälpmedel för att undvika tjänsteresor. Du arbetar vardagar under dagtid men tjänsten innebär också viss beredskapstjänstgöring.

Vi eftersträvar god balans mellan arbetsliv och privatliv och värnar om vår medarbetares hälsa.

För rollen som systemtekniker IT har du relevant högskoleutbildning 180 hp inom IT-området (ex systemvetenskaplig) eller så har du relevant yrkeshögskoleexamen inom IT, 400 YH-poäng. Alternativt annan utbildning i kombination, med för tjänsten, relevant och aktuell arbetslivserfarenhet som vi bedömer likvärdig.

Du har några års arbetslivserfarenhet inom IT applikationssupport, Microsoft Windows server produkter samt Microsoft SQL server. I rollen har du många kontaktytor så vi lägger stor vikt vid din samarbets- och kommunikationsförmåga. Du har också mycket god förmåga att kommunicera på svenska i tal och skrift. Att vägleda andra på ett pedagogiskt sätt är naturligt för dig. Du är strukturerad och har erfarenhet och förståelse för hur IT påverkar kunders och dess verksamhet. Det är viktigt för oss att du har en helhetssyn och god problemlösningsförmåga. 

Det är meriterande med erfarenhet och kunskap inom dessa områden: Azur Devops, Biz Talk, M3 och ITIL.

Placeringsort är Borlänge eller Göteborg.

I denna rekrytering används webbaserade tester som en del i urvalet.

LinkedIn #LI - CapCar1

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör. 

Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva gå igenom en säkerhetsprövning. Den innehåller säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Inom vår IT-organisation är du med och utvecklar Sverige med hjälp av moderna och innovativa lösningar. Vi är mitt i en spännande förändring där vi försöker ta vara på digitaliseringens möjligheter till fullo. Digitaliseringen ställer allt större krav och vi vill därför anpassa oss vad gäller kompetens, arbetssätt och organisation i takt med utvecklingen. Vi har ett helhetsansvar för IT och telekom, en verksamhet som pågår dygnet runt, året om - precis som Sveriges transportsystem.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Borlänge

Trafikverket

Ansök senast 2021-08-27


Ansök här

Järnvägsjobb.se drivs av Järnvägsbranschens samverkansforum, JBS. Har du frågor om webbplatsen kan du kontakta webmaster@jarnvagsjobb.se

Pil upp