VALT JOBB

Är du Trafikverkets nya Eldriftingenjör?


Ansök här

Vi på Trafikledning arbetar proaktivt för att resenärer och trafikanter samt näringsliv ska få ökade möjligheter att bättre planera och genomföra sin resa. Vår verksamhet har både nationellt och regionalt fokus med många roller som arbetar med trafikslagsövergripande uppgifter. På Trafikledning kan du verkligen bidra till att skapa förtroende för Trafikverket och samhällsutvecklingen! Trafikledning leder och övervakar trafiken på 98 400 km statliga vägar och 12 000 km statliga järnvägar. Det är vår uppgift att se till att våra vägar är framkomliga, att tågen kommer i tid och att trafikinformationen är aktuell. På Trafikledning ger vi service dygnet runt, året om - för att skapa goda möjligheter för resenärer, trafikanter och godstransporter.

Som eldriftingenjör på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att bidra i det viktiga arbetet med trafiksäkerhet.

Som eldriftingenjör arbetar du med övervakning och styrning av kraftförsörjningsanläggningar för järnvägsdrift. Du arbetar i en operativ miljö i vår eldriftcentral med såväl övervakning, kopplingar i anläggningen, planering och analys av kraftförsörjningen och med IT-baserade system. Du samarbetar med övriga operativa roller inom Trafikverket och med entreprenörer och räddningstjänst. Till dina arbetsuppgifter hör även eldriftplanering som innefattar planering av kommande arbeten på kraftförsörjningsanläggningen samt upprättande och granskning av driftorder.

Arbetet är enligt skiftgående schema dygnet runt och årets alla dagar.

Som eldriftingenjör inom Trafikverket får du en gedigen utbildning som omfattar cirka tio månader. Utbildningen genomförs till vissa delar i Ängelholm samt i andra delar av landet.

Vill du veta mer om hur det är att jobba som eldriftingenjör?

Följ länken nedan

https://www.trafikverket.se/trafik

Vi söker dig som har:

  • eftergymnasial utbildning inom elteknikområdet alternativt motsvarande arbetslivserfarenhet tillsammans med annan utbildning som vi bedömer likvärdig
  • goda kunskaper i svenska i såväl tal som skrift

Det är meriterande om du har:

  • erfarenhet av operativt övervakningsarbete, dygnet runt (24/7/365), i en större organisation
  • erfarenhet av skiftarbete.

Eftersom arbetet sker i en operativ verksamhet krävs att du är bekväm med att förutsättningarna snabbt kan ändras och att du kan behålla ditt lugn och säkerhetsfokus i stressade situationer. För att lyckas i rollen ser vi också att du har god problemlösningsförmåga, är kommunikativ och är strukturerad samt har förmåga att samarbeta.

I den här rekryteringsprocessen ingår webbaserade urvalstester, tester på plats i Göteborg, intervjuer och hälsoundersökning där bland annat normalt färgseende är ett krav för att bli godkänd. För att kunna bli erbjuden anställning krävs att du uppfyller samtliga moment. Vi använder mail för att göra utskick och kallelser, kolla därför din mail regelbundet under denna tid.

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör. 

Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva gå igenom en säkerhetsprövning. Den innehåller säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Inom Trafik jobbar du i händelsernas centrum för att få vårt transportsystem att fungera för alla Sveriges tusentals resenärer - dygnet runt, året runt. Vi planerar, leder och övervakar trafiken på 98 500 km statliga vägar och 14 200 km statliga järnvägar. Vår uppgift är att bidra till att vägarna är framkomliga, att tågen kommer i tid och att trafikinformationen är aktuell.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Göteborg

Trafikverket

Ansök senast 2021-10-24


Ansök här

Järnvägsjobb.se drivs av Järnvägsbranschens samverkansforum, JBS. Har du frågor om webbplatsen kan du kontakta webmaster@jarnvagsjobb.se

Pil upp