VALT JOBB

Arkitekt IT, lösningsarkitektur


Ansök här

Som IT Arkitekt, lösningsarkitektur på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och forma framtidens infrastruktur

Är du sugen på att delta i samhällsutvecklingen och tackla framtidens utmaningar i en av Sveriges största och mest komplexa it-miljöer? Då kanske du är vår nya medarbetare! Det här är en möjlighet för dig som har ett stort intresse för både IT, plus att du har en vilja att utvecklas inom området lösningsarkitektur i en stor verksamhet som ska fungera 24/7. 

Vi söker nu en lösningsarkitekt till avdelning "Gemensam IT" och till enheten "Systemförvaltning". Du kommer främst att arbeta mot våra centrala funktioner vilket tex är HR, juridik m m. Tillsammans med dina kollegor tacklar du utmaningar i det svenska transportsystemet genom att bland annat utforma, analysera och dokumentera arkitektur för de IT-lösningar som skall ta oss in i framtiden. 

Du deltar i framtagandet av nya, eller förändrade IT-lösningar tillsammans med projektledare, kravanalytiker och testledare. Lösningsförslaget kommer att vara anpassat efter verksamhetens funktionella behov, men också uppfylla alla krav som vår IT-infrastruktur ställer. Det inkluderar både tekniska krav, likväl som att vi följer lagar och regler. 

I rollen som lösningsarkitekt är du tillsammans med verksamheten aktiv i att matcha it-lösningar mot verksamhetens krav och behov. Du deltar i framtagande och engagerar aktivt olika intressenter samt kommunicerar arkitektur för beslut för upphandling alternativt egen utveckling. Du följer upp att beslutad lösningsarkitektur efterföljs.

Resor i Sverige i mindre omfattning, ingår i tjänsten.

Vem är du?

Du har god samarbetsförmåga och är van att arbeta i team. Som person har du förmåga att skapa struktur och lösningar inom givna arbetssätt och regler, men du har även fallenhet för att arbeta med utveckling och bygga dina lösningar med nyinhämtad kunskap. I rollen är det även viktigt att du har en god kommunikationsförmåga som innebär att du förmedlar budskap på ett enkelt sätt.

Vi söker dig som

  • har en universitets- eller högskoleutbildning om minst 180hp (120p) med inriktning IT eller annan utbildning inkl. erfarenhet inom området lösningsarkitektur som tillsammans av oss kan bedömas likvärdigt
  • har flerårig erfarenhet av lösningsarkitektur i komplexa IT-miljöer
  • har ansvarat för utformning av många olika typer av IT-lösningar med olika tekniska förutsättningar
  • kan uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska och engelska

Det är meriterande om du

  • har erfarenhet av att arbeta med IT-säkerhet
  • har genomgått specialiserade IT-arkitektutbildningar eller kurser

Rekryterande chef finns tillgänglig för frågor om tjänsten mellan den 5-11 augusti.

I denna rekrytering används webbaserade tester som en del i urvalet.

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör. 

Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva gå igenom en säkerhetsprövning. Den innehåller säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Inom vår IT-organisation är du med och utvecklar Sverige med hjälp av moderna och innovativa lösningar. Vi är mitt i en spännande förändring där vi försöker ta vara på digitaliseringens möjligheter till fullo. Digitaliseringen ställer allt större krav och vi vill därför anpassa oss vad gäller kompetens, arbetssätt och organisation i takt med utvecklingen. Vi har ett helhetsansvar för IT och telekom, en verksamhet som pågår dygnet runt, året om - precis som Sveriges transportsystem.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Borlänge

Trafikverket

Ansök senast 2021-08-11


Ansök här

Järnvägsjobb.se drivs av Järnvägsbranschens samverkansforum, JBS. Har du frågor om webbplatsen kan du kontakta webmaster@jarnvagsjobb.se

Pil upp