VALT JOBB

Banarbetsplanerare, projektnära stöd


Ansök här

Som Banarbetsplanerare, projektnära stöd på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och bidra till framtidens infrastruktur.

Är du sugen på att delta i samhällsutvecklingen och vara med och lösa framtidens utmaningar på vår järnväg? Då kanske du är vår nya Banarbetsplanerare i Öst/Sthlm eller Syd! Vi erbjuder Dig en möjlighet att trivas och utvecklas tillsammans med hjälpsamma och kompetenta kollegor inom ett intressant arbetsområde med stort fokus på leverans och utveckling.

Vi söker nu Banarbetsplanerare med fokus på projektnära stöd för att arbeta med planering och koordinering av banarbetstider för utförandeprojekt inom distriktsverksamheten med fokus på Öst/Stockholm eller Syd. I ansvarsområdet ingår till exempel planering och registrering av tider i spår, att planera och anmäla behov av banarbetstider för trafikpåverkande aktiviteter i genomförandeskedet, liksom handläggande vid återlämnande av banarbetstider. Arbetet sker i tätt samarbete och samråd med projektledare, delprojektledare samt BAP- och TPÅ-koordinator.

Vi finns geografiskt utspridda från norr till söder. Du kommer till ett trevligt och hjälpsamt gäng med ett gott samarbetsklimat och som är vana vid att arbeta tillsammans på distans. Vi står inför många intressanta utmaningar och utvecklar hela tiden våra arbetssätt för att möta verksamhetens behov. Tillsammans med oss får du vara med och utveckla och påverka. Jag som blir din närmsta chef heter Susanne Fogelberg. Som ledare för enheten Banarbetsplanering drivs jag av engagemang, proaktivitet och delaktighet. För mig är det viktigt att vi har ett öppet och gott samarbetsklimat och en god arbetsmiljö där vi hjälper varandra. Jag hoppas du vill vara en del av vårt team och delta i vårt arbete med lösa framtidens utmaningar på vår järnväg! Jag ser fram emot din ansökan!

Vem är du?

För att lyckas i rollen som Banarbetsplanerare är du analytisk och ser logik och samband i komplex information. Din kommunikationsförmåga är god, du förmedlar budskap på ett enkelt sätt samt är lyhörd och anpassar din kommunikation till mottagaren. Som Banarbetsplanerare är du samarbetsorienterad, anpassar dig och hittar lösningar som passar alla genom ett prestigelöst fokus på det gemensamma målet. Du är trygg, har mod att säga ifrån samt förmåga att skilja på sak och person. Som Banarbetsplanerare är du självgående, tar ansvar för din uppgift, strukturerar själv ditt angreppssätt och driver ditt arbete.

Du

  • har en universitets- eller högskoleexamen alternativt annan utbildning i kombination med aktuell och relevant yrkeserfarenhet inom området som vi bedömer likvärdig.
  • har yrkeserfarenhet från järnväg och god generell järnvägskunskap framför allt inom området banarbetsplanering och trafikbestämmelser på järnväg. Kunskapen har du fått i form av exempelvis BAP-/BUP-planering, koordinering, kapacitetsplanering, trafikledning, trafikplanering, järnvägsunderhållsplanering, projektledning, produktionsplanering och/eller planering av tågplanen.
  • har ett högt säkerhetstänk och har god yrkeserfarenhet av säkerhetsfrågor inom järnväg (t ex trafiksäkerhet, arbetsmiljö, byggherreansvar och elsäkerhet).
  • har goda kunskaper i svenska i såväl tal som skrift.

Det är meriterande om du

  • har arbetat i system som TRANS och Trainplan.

Webbaserade tester kan komma att genomföras som en del i urvalsprocessen. Dessa skickas i så fall ut via mejl. Vi använder främst mail (från mejladress: noreply@heroma.se) för att göra utskick och kallelser, var därför noga med att skriva in rätt e-postadress till dig och kolla även din inkorg och även skräppost efter ansökningstidens slut för att vara säker på att du får all information och eventuella kallelser från oss.

Intervjuer för tjänsten beräknas kunna hållas ca vecka 36-37.

Under semestertiden kan det vara svårt att nå mig i händelse av att du har frågor eftersom jag har semester under delar av juli och augusti. Ifall du inte får svar direkt så lämna gärna ett meddelande på telefonen eller skicka ett mejl (susanne.fogelberg@trafikverket.se) så hör jag av mig efter min semester. Så var beredd på att det kan ta lite tid innan du får ett svar. Om din fråga har betydelse för om du tänker söka tjänsten eller inte och du inte hinner få ett svar innan ansökningstidens slut så ansök i alla fall så ditt intresse för tjänsten blir inlämnad i tid.

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör. Besvara därför dessa frågor tydligt.

Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva gå igenom en säkerhetsprövning. Den innehåller säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Inom Investering leder vi de flesta av Trafikverkets projekt inom ombyggnation och nyinvesteringar. Vi arbetar med helheten - från planläggning och byggnation till färdig väg eller järnväg. Hela tiden med fokus på smarta lösningar och effektiv projektledning. Hos oss arbetar du med kollegor och olika intressenter, alla med sina kunskaper och erfarenheter, för att skapa hållbara transportlösningar.

Uppsala

Trafikverket

Ansök senast 2021-08-15


Ansök här

Järnvägsjobb.se drivs av Järnvägsbranschens samverkansforum, JBS. Har du frågor om webbplatsen kan du kontakta webmaster@jarnvagsjobb.se

Pil upp