VALT JOBB

BIM-Specialist


Ansök här

Som specialist inom BIM på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och bidra till framtidens infrastruktur.

Verksamhetsområde Stora Projekt ansvarar för att upphandla och genomföra Sveriges allra största och mest komplexa infrastrukturprojekt. Vi söker nu en BIM-specialist som är redo för nästa steg i sin utveckling!

Som BIM-specialist arbetar du med att stödja projektledning och teknikspecialister i hantering av objektorienterad information i modeller. Du följer upp informationshantering utifrån givna ramar, upprättar och implementerar styrande och vägledande dokument, samt bistår och stödjer projektledningen vid upphandling med avseende på krav och förutsättningar. Du kommer även vara kontaktperson för ansvariga inom BIM hos leverantören och ansvarar för övergripande modellsamordning samt vidareutveckling av arbetsmetodik i olika projektskeden.

I rollen som BIM-specialist kommer du även att arbeta med:

  • modellhantering och stötta projektmedlemmarna i arbetet med modeller. Du förbereder modeller inför visningar och hanterar modeller på möten
  • att följa upp och stämma av projekteringen avseende BIM
  • erfarenhetsåterföring och omvärldsbevakning för att ge det bästa stödet i både projektet och dess projektledning

Som person är du självgående och trivs med att planera, prioritera och driva på ditt arbete för att uppfylla programmets och Trafikverkets gemensamma mål. Du behöver ha förmåga att se helhetsperspektiv utan att tumma på kvaliteten. Din kommunikationsförmåga är god och att vägleda andra på ett pedagogiskt sätt är naturligt för dig. Tjänsten innebär en stöttande roll med många kontakter både internt och externt, så vi ser att du har en hög samarbetsförmåga.

Vi söker dig som

  • har en civilingenjörs- eller högskoleutbildning 180 hp, alternativt yrkeshögskoleutbildning (YH) 400 YH-poäng inom relevant område
  • har några års aktuell erfarenhet av BIM efter högskolestudierna/YH-utbildningen
  • har goda kunskaper i programvarorna Autodesk Navisworks eller Bentley View Connect
  • kan uttrycka dig väl på svenska i tal och skrift

Det är meriterande om du

  • har erfarenhet av BIM i byggskedet (byggplanering, byggande, relationshandlingar och avslut)
  • har några års aktuell erfarenhet av BIM inom infrastruktur i anläggningsbranschen
  • har erfarenhet av BIM-arbete i beställarrollen inom anläggning

Placeringsort är Solna.

I denna rekrytering kan vi komma att använda oss av tester. som en del i urvalet.

LinkedIn #LI - CapCar1

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör. 

Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva gå igenom en säkerhetsprövning. Den innehåller säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Inom Stora projekt leder vi Trafikverkets allra största investeringsprojekt . Vi arbetar med helheten - från planläggning och byggnation till färdig väg eller järnväg. Hela tiden med fokus på smarta lösningar och effektiv projektledning. Hos oss arbetar du med kollegor och olika intressenter, alla med sina kunskaper och erfarenheter, för att skapa hållbara transportlösningar.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Solna

Trafikverket

Ansök senast 2021-08-13


Ansök här

Järnvägsjobb.se drivs av Järnvägsbranschens samverkansforum, JBS. Har du frågor om webbplatsen kan du kontakta webmaster@jarnvagsjobb.se

Pil upp