VALT JOBB

Biträdande överlämnandekoordinator, Västlänken


Ansök här

Som Projektingenjör på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och bidra till framtidens infrastruktur.

Vill du vara när vi bygger ut järnvägen i Göteborg och skapar nya möjligheter för hela Västsverige? Om svaret är JA - sök denna tjänst där du som projektingenjör agerar i egenskap av biträdande överlämnandekoordinator!

Inom Stora projekt leder vi flera av Trafikverkets allra största investeringsprojekt. Just nu söker vi en projektingenjör som kommer att ansvara för överlämnande inom två av våra satsningar:

Västlänken - en järnväg i tunnel under centrala Göteborg som ger staden genomgående pendel- och regiontågtrafik, samt Olskroken planskildhet - ett ombyggnationsprojekt där planskilda järnvägsspår kommer öka framkomligheten och driftsäkerheten för all tågtrafik till och från Göteborg.

Det vi bygger ska överlämnas till mottagande förvaltare, både internt inom Trafikverket och till externa parter som t.ex. kommuner. Vi överlämnar anläggning, ansvar för drift och underhåll och anläggningsdata.

I rollen som biträdanade överlämnandekoordinator arbetar du främst med att möjliggöra dessa överlämnanden och vara ett stöd till delprojektens medarbetare. Du kommer t ex:

  • stödja och följa upp delprojektens leverans av anläggningsinformation (Förvaltningsdata)
  • planera för och tillsammans med projektledarna genomför överlämnanden och delöverlämnaden av projektets anläggningar
  • följa upp leveranser och överenskommelser
  • informera om rutiner och arbetssätt.

Du arbetar nära överlämnandekoordinator, datasamordnare, teknikspecialister, projektens överlämnandesamordnare, förvaltarens mottagandekoordinator sam teknik- och miljöchef, som du också rapporterar till. Vi värnar om en lärande kultur där vi tillsammans hjälps åt och ser till verksamhetens bästa, därför ser vi det som självklart att alla medarbetare deltar i utveckling av arbetssätt och processförbättring.

Vem är du?

Du som person tycker om ordning, struktur och är bra på att planera, både kortsiktigt och långsiktigt. Att hantera stora mängder information och data är din styrka. Eftersom att du kommer att ha många kontaktytor både internt och externt är det viktigt att du kan kommunicera och förmedla budskap på ett enkelt sätt, är lyhörd och anpassar din kommunikation till mottagaren. Du jobbar självständigt, är initiativtagande och ser vad som behöver göras och agerar därefter.

Vi söker dig som:

  • har en examen från högskola eller universitet med en omfattning av 180 hp (120p) med teknisk inriktning, alternativt annan utbildning som vi tillsammans med relevant erfarenhet bedömer som likvärdig
  • har ett par års aktuell erfarenhet av arbete med samordning, projektering, projektledning eller projekteringsledning i komplexa bygg- och/ eller anläggningsprojekt
  • har goda kunskaper i svenska i tal och skrift.

Det är meriterande om du:

  • har en civilingenjörsexamen med inrikting "väg och vatten"
  • har erfarenhet från att arbeta i järnvägsprojekt
  • har kunskaper om Trafikverkets gällande regelverk och regelverksstruktur.

I denna rekrytering används webbaserade tester som en del i urvalet.

Intervjuerna är preliminärt planerade att hållas via Skype den 24-25 november.

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör. 

Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva gå igenom en säkerhetsprövning. Den innehåller säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Inom Stora projekt leder vi flera av Trafikverkets allra största investeringsprojekt . Vi arbetar med helheten - från planläggning och byggnation till färdig väg eller järnväg. Hela tiden med fokus på smarta lösningar och effektiv projektledning. Hos oss arbetar du med kollegor och olika intressenter, alla med sina kunskaper och erfarenheter, för att skapa hållbara transportlösningar.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

#LI-EB1

Göteborg

Trafikverket

Ansök senast 2021-11-10


Ansök här

Järnvägsjobb.se drivs av Järnvägsbranschens samverkansforum, JBS. Har du frågor om webbplatsen kan du kontakta webmaster@jarnvagsjobb.se

Pil upp