VALT JOBB

Biträdande projektledare till projekt Lundbyleden


Ansök här

Som bitr. projektledare till Stora projekts avdelning Väg och Vatten på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och bidra till framtidens infrastruktur.

Om jobbet

Projektet Lundbyleden: omfattar ombyggnaden av Lundbyleden, Bohusbanan med en pendelstation vid Brunnsbo samt Göteborg Stads projekt för nya och ombyggda gator vid Backaplan. Projektet är indelat i tre delområden och innefattar ett antal nya broar och passager som knyter samman angränsande stadsdelar (länk till projektet finns längst ner i annonsen).

Vi söker nu en bitr. projektledare vars huvuduppgift är att bidra till projekt Lundbyledens övergripande mål, att leverera en driftsatt anläggning inom projektets ramar.

Som bitr. projektledare fungerar du som stöd för projektet i kontraktsfrågor och samordnar delprojekt så dessa frågor hanteras korrekt och enhetligt gentemot entreprenören. Vidare deltar du i samverkansarbetet mellan beställare och entreprenör och arbetar proaktivt genom att skapa forum där de olika delprojekten och entreprenaderna kan mötas.

I ditt uppdrag ingår bland annat att: 

 • ansvara för en effektiv och säker byggnation
 • delta och ansvara för delar av prognosarbetet och tillsammans med delprojektledare säkerställa kvalitetssäkrade prognoser
 • vara en viktig medlem i projektets ledningsgrupp och delta i projektets externa och interna styrgrupper
 • stödja huvudprojektledaren i att leda och styra projektet utifrån tid, kostnad och innehåll och biträda huvudprojektledaren med en tydlig delegering och gränsdragning

Din utveckling

För dig som projektledare i Trafikverket är utvecklingsmöjligheterna stora. Du kommer att tillhöra en av Sveriges största beställarorganisationer, och där den samlade projektledarkompetensen hos är unik. Som projektledare har du tillgång till olika forum för erfarenhetsutbyten och nätverk. Hos oss lönar sig alltid goda prestationer, men vi är samtidigt noggranna med att skapa förutsättningar för en bra balans mellan arbete, familj och fritid. Vi är stolta över att ha utsetts till en av Sveriges bästa arbetsgivare.

Jag som blir din chef heter Stein Kleiven. Som ledare drivs jag av proaktivitet och en aktiv projektstyrning. För mig är det viktigt att människan står i centrum och att vi har ett tillitsbaserat, kompetent och platt organisation. Jag hoppas att du vill vara med och utveckla ett modernt, effektivt och hållbart transportsystem!

Ditt ledarskap präglas av att du bygger förtroende, klargör riktning och levererar resultat. Genom en tydlig kommunikation om förväntningar och mål delegerar du och följer upp. Du inspirerar, skapar delaktighet och driver utvecklingen tillsammans med ditt team och i samverkan med andra. Vi söker dig som utmanar och ifrågasätter samt skapar en kultur som främjar ständiga förbättringar. Du är proaktiv, strukturerad och kvalitetsmedveten i dina åtaganden och har en god analytisk förmåga. 

Vi söker dig som har:

 • universitets- eller högskoleexamen om minst 180hp (120p) med teknisk eller ekonomisk inriktning eller annan relevant inriktning alternativt motsvarande kompetens förvärvad genom erfarenhet från bygg- och anläggningsbranschen
 • flera års erfarenhet från ledning och styrning av komplexa bygg- och anläggningsprojekt
 • flera års erfarenhet av projektering eller projektledning
 • flera års erfarenhet av budgetering, prognostisering och ekonomisk uppföljning och rapportering
 • kontrakts- och förhandlingsvana samt kunskap inom upphandling
 • är van att delta i strategiskt målarbete i en ledningsgrupp
 • god förmåga att uttrycka dig väl i tal och skrift på både svenska och engelska
 • körkort för personbil

Det är meriterande om du har erfarenhet av konsult- eller entreprenadverksamhet i större infrastrukturprojekt.


Rekryterande chef Stein Kleiven kan besvara eventuella frågor under annonseringsperioden.

Intervjuer är planerade att genomföras under v 48-49.

I denna rekrytering används webbaserade tester som en del i urvalet. Sista ansökningsdag 8/11.

Placeringsort: Göteborg

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör. 

Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva gå igenom en säkerhetsprövning. Den innehåller säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Inom Stora projekt leder vi flera av Trafikverkets allra största investeringsprojekt . Vi arbetar med helheten - från planläggning och byggnation till färdig väg eller järnväg. Hela tiden med fokus på smarta lösningar och effektiv projektledning. Hos oss arbetar du med kollegor och olika intressenter, alla med sina kunskaper och erfarenheter, för att skapa hållbara transportlösningar.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

#LI-BS1

Göteborg

Trafikverket

Ansök senast 2021-11-08


Ansök här

Järnvägsjobb.se drivs av Järnvägsbranschens samverkansforum, JBS. Har du frågor om webbplatsen kan du kontakta webmaster@jarnvagsjobb.se

Pil upp