VALT JOBB

Biträdande samhällsplanerare


Ansök här

Som biträdande samhällsplanerare på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och bidra till framtidens infrastruktur.

Är du intresserad av samhällsplanering? Söker du en prestigelös tillvaro där vi hjälper varandra och med glädje pratar om aktuella arbetsuppgifter? En vardag kännetecknad av intressanta uppgifter och möjlighet till dagligt lärande i din nya roll? Som biträdande samhällsplanerare på Trafikverket är du en del av den första ingången till Trafikverket för kommuner och medborgare som hör av sig angående bygglov.

Du tillhör en grupp som tycker om att ha roligt, samarbeta och dela med sig av sina kunskaper, en grupp som tillhandhåller bra mallar och stöd varmed du har goda förutsättningar att trivas och lyckas väl i din roll. Du arbetar med att stötta våra regionala samhällsplanerare inom Region Väst, i första hand i frågor om bygglov men hjälper även till med miljöbalksärenden och enklare detaljplaner. Arbetssättet innebär att du får lära dig mycket genom dina samarbeten och den dialog du har med dina kollegor. Du arbetar mot deadlines och arbetstempot varierar över tid, du tar ansvar för att driva dina uppgifter inom dina avgränsade områden samtidigt som du söker stöd hos dina kollegor och diskuterar dina frågor istället för att fastna i detaljer. Det kan även bli aktuellt att bistå i dialoger med våra kommuner.

Som biträdande samhällsplanerare är dina uppgifter exempelvis att:

  • lämna yttranden enligt plan- och bygglagen och miljöbalken.
  • stötta regionala samhällsplanerare i ärenden, dialoger och frågor från våra kommuner.
  • delta i enhetens utvecklingsarbete av vår bygglovsgrupp.

Tjänsten är placerad i Göteborg på enheten Samhällsplanering. Enheten består av 17 medarbetare som är fördelade i Göteborg, Karlstad, Skövde, Halmstad och Trollhättan. 

Vem är du?

Du är driven och kan arbeta självständigt, du har god struktur och kan planera ditt arbete på ett effektivt sätt. Då rollen kräver att du arbetar mycket med andra så ser vi att du har god samarbetsförmåga och är pedagogisk i ditt tillvägagångssätt. Du har en kommunikativ förmåga och kan anpassa din kommunikation till olika mottagare. Du har en analytisk förmåga och kan hantera mycket information på ett smidigt sätt. 

Vi söker dig som:

  • Universitets eller högskoleexamen om minst 180 hp (120 p) inom samhällsplanering, fysisk planering eller kulturgeografi. Alternativt annan likvärdig utbildning i kombination med erfarenhet som är relevant för tjänsten.
  • Har erfarenhet från en roll där du i din vardag haft många kontaktytor du behövt samverka med.
  • Har kunskaper i plan- och bygglagen (PBL)
  • Kan uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska, med anledning av att kommunikation och dokumentation är en stor del av tjänsten.

Det är meriterande om du:

  • Har erfarenhet från att arbeta med samhällsplaneringsfrågor, fysisk planering eller bygglovsfrågor.
  • Har kunskaper i väglagen eller lagen om byggande av järnväg.

I denna rekrytering används webbaserade tester som en del i urvalet.

Intervjuer sker över Skype och är planerade till vecka 46.

Vikariat från mars 2022 till okt 2023. 

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör. 

Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva gå igenom en säkerhetsprövning. Den innehåller säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

På Planering skapar vi innovativa lösningar som bidrar till att nå de transportpolitiska målen, såsom klimatmålen och nollvisionen. Vi planerar Sveriges statliga infrastruktur för väg och järnväg samt långsiktigt även för sjö- och luftfart. Hos oss arbetar du nära den politiska arenan och våra samarbetspartners - men framförallt nära medborgare och näringsliv.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Göteborg

Trafikverket

Ansök senast 2021-11-04


Ansök här

Järnvägsjobb.se drivs av Järnvägsbranschens samverkansforum, JBS. Har du frågor om webbplatsen kan du kontakta webmaster@jarnvagsjobb.se

Pil upp