VALT JOBB

Biträdande samhällsplanerare


Ansök här

Som biträdande samhällsplanerare på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och bidra till framtidens infrastruktur.

Vill du bli en del av vår kompetenta och trevliga grupp på enheten för samhällsplanering i Solna? Då har vi en spännande tjänst för dig.

I rollen som biträdande samhällsplanerare på Trafikverket arbetar du tillsammans med övriga samhällsplanerare inom region Stockholm för att bygga din kunskap och erfarenhet - för att på sikt kunna genomföra arbetet självständigt. Rollen innebär egna utpekade uppdrag men också att bistå enhetens samhällsplanerare i deras arbete gentemot framförallt regionens kommuner. Hos oss blir du en välkommen kollega till enheten som består av 18 regionala samhällsplanerare.

Som biträdande samhällsplanerare kommer du att ha varierade arbetsuppgifter, exempelvis att:

  • delta i samhällsbyggnadsprocessen inkl. granskning och yttranden av detalj- och översiktsplaner samt bygglov
  • föra aktiv dialog med kommuner och andra samarbetspartners och mycket kontakt både internt och externt

Vem är du?

Som biträdande samhällsplanerare kommer du att arbeta självständigt men även tillsammans med andra vilket ställer krav på eget driv och förmåga att planera och strukturera ditt arbete, samtidigt som du ska ha god samarbetsförmåga. Du har en analytisk problemlösningsförmåga och en pedagogisk kommunikation.

Vi söker dig som

  • har högskoleutbildning om minst 180 hp (120 p) inom samhällsplanering, samhällsbyggnad, fysisk planering eller annan relevant utbildning och erfarenhet som vi bedömer som likvärdig
  • kan uttrycka dig väl på svenska i tal och skrift
  • har B-körkort

Det är meriterande om du

  • har erfarenhet från att arbeta med fysisk planering
  • har erfarenhet av Plan- och Bygglagen (PBL) och Väglagen (VägL)
  • har kunskap inom ÅVS-metodiken (åtgärdsvalsstudier)

Hos oss på Trafikverket erbjuder vi dig en modern arbetsplats med många spännande utmaningar. Tillsammans med engagerade kollegor kommer du att bidra och vara till nytta för hela samhället och du är med och skapar ett hållbart samhälle varje dag.

I denna rekrytering används webbaserade tester som en del i urvalet. Intervjuerna sker via skype och är beräkande att ske under v. 46 - 47. Placeringsort är Solna.

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör. 

Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva gå igenom en säkerhetsprövning. Den innehåller säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

På Planering skapar vi innovativa lösningar som bidrar till att nå de transportpolitiska målen, såsom klimatmålen och nollvisionen. Vi planerar Sveriges statliga infrastruktur för väg och järnväg samt långsiktigt även för sjö- och luftfart. Hos oss arbetar du nära den politiska arenan och våra samarbetspartners - men framförallt nära medborgare och näringsliv.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Solna

Trafikverket

Ansök senast 2021-10-22


Ansök här

Järnvägsjobb.se drivs av Järnvägsbranschens samverkansforum, JBS. Har du frågor om webbplatsen kan du kontakta webmaster@jarnvagsjobb.se

Pil upp