VALT JOBB

Chefsassistent Juridik och Planprövning


Ansök här

Som chefsassistent på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och bidra till framtidens infrastruktur.

Den centrala funktionen för Juridik och Planprövning ansvarar för Trafikverkets juridiska frågor och planprövningsfrågor. Vår verksamhet leds av chefsjuristen Håkan Broman och det är honom och hans ledningsgrupp du som chefsassistent kommer att arbeta närmast. 

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter är att administrera och vara delaktig i planering och beredning av chefsjuristens och funktionens alla ärenden. Du arbetar självständigt och proaktivt med bland annat mötesplanering, framtagande av presentationsmaterial och beslutsunderlag, kalenderhantering, korrespondens, beställningar, resebokningar, fakturahantering, rapportering och uppföljning. Du har många interna kontakter med Trafikverkets ledning, verksamhetsområden och andra centrala funktioner. Du har även kontakter med olika externa intressenter inom offentlig och privat sektor. 

Hos oss är det högt tempo och ofta komplexa juridiska frågor på dagordningen. I den här rollen blir du den som har övergripande kontroll på vad som händer, vet vad som är på gång och ser till att inget faller mellan stolarna. Du tycker om att arbeta självständigt med fokus på leverans. För oss blir du en verklig nyckelspelare.

Vi söker dig som

 • har gymnasiekompetens kompletterad med utbildning på högskolenivå inom administration/ekonomi eller motsvarande utbildning/erfarenhet som vi bedömer likvärdig
 • har flerårig erfarenhet av arbete som assistent, helst i en större organisation
 • har mycket god datorvana inkl Office-paketet 
 • kan uttrycka dig väl i tal och skrift på såväl svenska som engelska

Som person är du

 • relationsskapande med service som första prioritet
 • driven och gillar när det händer mycket tack vare god analys och problemlösningsförmåga
 • ansvarstagande och modig
 • organiserad och kan prioritera och organisera även under mer stressade förhållanden
 • självständig och fokuserar på leverans

Det är meriterande om du har

 • erfarenhet av arbete inom juridisk kontext (ex. domstol, advokatbyrå etc)
 • erfarenhet av arbete som chefsassistent i en större organisation, advokatbyrå eller juridikavdelning
 • erfarenhet av arbete inom offentlig/statlig verksamhet

I denna rekrytering kommer webbaserade tester och ev arbetsprov att tillämpas.

Placeringsort: Borlänge/Stockholm. 

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör. 

Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva gå igenom en säkerhetsprövning. Den innehåller säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Vi är en central juristavdelning som ger fullservice till hela Trafikverket i hela landet. Till exempel driver juristerna ärenden i samtliga stora investeringsprojekt. Vårt arbete omfattar allt från förvaltnings- och entreprenadrätt till miljö- och skadeståndsrätt, men även mer verksamhetsinriktade rättsområden som väg- och järnvägsjuridik och expropriationsrätt.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Borlänge

Trafikverket

Ansök senast 2021-11-12


Ansök här

Järnvägsjobb.se drivs av Järnvägsbranschens samverkansforum, JBS. Har du frågor om webbplatsen kan du kontakta webmaster@jarnvagsjobb.se

Pil upp