VALT JOBB

Controller


Ansök här

Som Controller på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och bidra till framtidens infrastruktur. En av våra medarbetare ska vidare i sin karriär på Trafikverket, och därför söker vi nu en ny kollega till verksamhetsområdet Planering, enheten Verksamhetsstyrning, region Öst.

Controller hos oss är en nyckelperson som samordnar och rapporterar regionens projektverksamhet, bidrar till att skapa en balanserad styrning och skapar förutsättningar för uppföljning. Har du en förkärlek för att studera prognoser och komplexa beräkningar? Förkovrar du dig gärna i en avvikelserapport? Är det din "grej" att förklara för kollegorna varför en viss siffra har dykt upp i sammanställningen? Sök då det här jobbet hos oss - det blir rätt utmaning för dig!

I rollen som controller jobbar du nära den regionala ledningen och stöttar den i planeringen och uppföljningen av regionens infrastruktursinvesteringar. Det är dock inte bara beslutsfattarna inom verksamhetsområdet du jobbar med, utan samverkansytor är många fler: det är regionens andra controllers, chefer, åtgärdsbeställare och många andra på Trafikverket. Här är exempel på några av de viktigaste arbetsuppgifterna:

·        granskning och analys av projektverksamhetens resultat mot överenskommelser, budget, mål, risker mm

·        sammanställning och kvalitetssäkring av rapporter (månads- och tertialvis) till ovanliggande organisatoriska nivå, samt hantering av ev korrigeringar efter beslut

·        prognos- och avvikelseuppföljning i våra aktuella stödsystem. 

Vi på Trafikverket strävar alltid för att bli bättre. Därför är det även en del av ditt arbete att tillsammans med kollegorna utveckla verksamheten genom att föreslå förbättringar och förenklingar. Det innebär även att du stödjer vid införande av nya arbetssätt/verktyg.

Vem är du?

Du som person har mycket god samarbetsförmåga och kan skapa goda relationer. Du är självgående och arbetar strukturerat med en förmåga att kombinera operativt arbete med strategiskt tänkande, samt är van vid att hålla deadlines. Arbetsbelastningen har sina toppar vid vissa tidpunkter, och det är viktigt att du kan prioritera och behålla lugnet i sådana situationer. Du är noggrann och mån om kvalitetsstandard i ditt arbete. Då rollen innebär att du stöttar andra i frågor kring ekonomi så krävs det att du har en hög kommunikativ och pedagogisk förmåga. Du har även god analytisk problemlösningsförmåga.

 Vi söker dig som:

  • har en universitets- eller högskoleutbildning om minst 180hp (120p) med inriktning ekonomi eller motsvarande kompetens erhållen genom annan utbildning i kombination med flerårig erfarenhet
  • har minst ett par års aktuell erfarenhet av controllerarbete inom en större avdelning eller organisation
  • har mycket goda kunskaper i Officepaketet och specifikt i Excel och PowerPoint
  • kan uttrycka dig mycket väl i tal och skrift på svenska
  • har erfarenhet av att sammanställa skriftliga rapporter samt presentera dem för beställaren

Det är meriterande om du har:

  • relevant arbetslivserfarenhet inom anläggnings- och/eller byggbranschen
  • erfarenhet av att ha jobbat inom Agresso/ Unit4.

I denna rekrytering används webbaserade tester som en del i urvalet.

Intervjuerna är preliminärt planerade att hållas den 11 och den 12 november.

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör. 

Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva gå igenom en säkerhetsprövning. Den innehåller säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

På Planering skapar vi innovativa lösningar som bidrar till att nå de transportpolitiska målen, såsom klimatmålen och nollvisionen. Vi planerar Sveriges statliga infrastruktur för väg och järnväg samt långsiktigt även för sjö- och luftfart. Hos oss arbetar du nära den politiska arenan och våra samarbetspartners - men framförallt nära medborgare och näringsliv.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

#LI-EB1

Eskilstuna

Trafikverket

Ansök senast 2021-10-22


Ansök här

Järnvägsjobb.se drivs av Järnvägsbranschens samverkansforum, JBS. Har du frågor om webbplatsen kan du kontakta webmaster@jarnvagsjobb.se

Pil upp