VALT JOBB

Controller


Ansök här

Som controller på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och bidra till framtidens infrastruktur.

Är du en analytisk problemlösare som drivs av att hitta de bästa lösningarna? Är du initiativtagande och ser vad som behöver göras och agerar därefter?

Då kan du vara vår nya controller inom VO Planering och avdelningarna Verksamhetsstyrning och HR!

Som controller inom verksamhetsområdet Planering, avdelningarna Verksamhetsstyrning och HR, stödjer du enhets- och avdelningscheferna i ekonomisk uppföljning och styrning, analys och riskhantering. Du samordnar, processleder och säkerställer vår verksamhetsplanering, verksamhetsuppföljning och projektverksamhet, vilket bland annat innebär löpande uppföljning, analys och prognostisering av verksamhetens och projektens resultat mot överenskommelser, budget, mål och risker.

Du rekommenderar, sammanställer och deltar i underlag till analys och beslut som rör verksamhetsplanering och verksamhetsuppföljning och har därmed en indirekt resultatpåverkan för hela verksamheten i ett kort- och långsiktigt perspektiv. Arbetet innebär även att indikera och följa upp avvikelser i aktuellt ekonomisystem samt bidra till förenkling, effektivisering och att hitta avvikelser. Du bidrar till att säkerställa att avdelningarna följer beslutade rutiner och arbetssätt inom området samt medverkar vid utbildningar och implementering av nya arbetssätt. 

Du som person har mycket god samarbetsförmåga och kan skapa goda relationer och engagemang. Du är analytisk med hög problemlösningsförmåga, är självgående samt strukturerad. Vidare har du förmågan att både se till helheter och flöden utifrån ett strategiskt perspektiv, samtidigt som du även trivs med att arbeta med de operativa på detaljnivå. Då rollen innebär att du stöttar andra i frågor kring ekonomi så krävs det att du har en hög kommunikativ och pedagogisk förmåga. Det är viktigt att du kan anpassa dig till verksamhetens olika delar och de samarbetspartners som finns inom organisationen.

Vi söker dig som

  • har en universitets- eller högskoleutbildning om minst 180hp (120p) inom ett för tjänsten relevant område eller annan utbildning och erfarenhet som vi bedömer likvärdig
  • har bred erfarenhet av arbete som controller i en komplex verksamhet
  • har goda kunskaper i svenska i tal och skrift,
  • har goda kunskaper i excel och office-paketet

Det är meriterande om du

  • har flerårig erfarenhet av arbete som controller inom verksamhets- och/ eller ekonomistyrning från en statlig myndighet eller offentlig verksamhet
  • har erfarenhet av att implementera eller införa nytt systemstöd för analys, styrning, mål och resultatstyrning
  • har bidragit till en förenkling eller effektivisering som gett resultat i verksamheten

Jag som blir din chef heter Christian Tham. Jag ser fram emot att tillsammans med dig och övriga medarbetare fortsätta utveckla verksamheten och bidra till en ännu proffsigare verksamhetsstyrning. Jag har stor tilltro till dig som medarbetare att självständigt lösa dina uppgifter och vi jobbar i en miljö som präglas av framdrift och laganda. Vi har flera olika befattningar, kompetenser och personligheter i verksamheterna, där jag hoppas att du vill bli en viktig pusselbit och bidra till våra viktiga leveranser.

I denna rekrytering används webbaserade tester som en del i urvalet.

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör. 

Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva gå igenom en säkerhetsprövning. Den innehåller säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

På Planering skapar vi innovativa lösningar som bidrar till att nå de transportpolitiska målen, såsom klimatmålen och nollvisionen. Vi planerar Sveriges statliga infrastruktur för väg och järnväg samt långsiktigt även för sjö- och luftfart. Hos oss arbetar du nära den politiska arenan och våra samarbetspartners - men framförallt nära medborgare och näringsliv.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Borlänge

Trafikverket

Ansök senast 2021-11-03


Ansök här

Järnvägsjobb.se drivs av Järnvägsbranschens samverkansforum, JBS. Har du frågor om webbplatsen kan du kontakta webmaster@jarnvagsjobb.se

Pil upp