VALT JOBB

Dispatcher IT


Ansök här

Som Dispatcher IT på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och bidra till framtidens infrastruktur.

DU som har vilja, driv, attityd och ett stort engagemang för uppgiften. Vi behöver dig - och vi tror att du kommer att gilla oss!

Har du dessutom en god förståelse för Datacenterinfrastruktur och samtidigt gillar och trivs med att vara spindeln i nätet? Då så, chansen är då god för att just DU är rätt person för denna tjänst. Vi erbjuder DIG en möjlighet att utvecklas tillsammans med våra övriga engagerade och hjälpsamma medarbetare i ett område med utvecklingsmöjligheter för dig.

Tillsammans med oss i sektionen Datacenter Serverinfrastruktur erbjuds du ett ansvarsfullt och utvecklande jobb där du får vara med från start och påverka. Vi ansvarar för drift och förvaltning av Trafikverkets serverinfrastruktur (bl a Windows- och Linuxserver, lagring och backup). Vi står inför många spännande utmaningar och utvecklar hela tiden vår serverinfrastruktur för att möta verksamheten och samhällets behov.

Du tillsammans med dina kollegor inom Datacenter Serverinfrastruktur kommer ha en central roll i vår verksamhet och ansvarar bland annat för att upprätthålla och utveckla funktionen för ärende-koordinering. Du kommer t.ex. ansvara för att under kontorstid ta emot incidenter och problemärenden i vårt ärendehanteringssystem, analysera ärendet och därefter skicka det till rätt team, antingen inom vår enhet eller till annan verksamhet.

Jag som blir din närmsta chef heter Torbjörn Andersson. Som ledare för sektionen Serverinfrastruktur drivs jag av proaktivitet och delaktighet. För mig är det viktigt att människan står i centrum och att vi har ett öppet och gott samarbetsklimat inklusive en god arbetsmiljö där vi hjälper varandra. Jag hoppas du vill vara en del av vårt engagerade team och delta i vårt arbete. Jag ser fram emot din ansökan!

Vem är du?

Du är lugn, uppmärksam och tillmötesgående i ditt bemötande. Du har intresse, vilja och förmåga att hjälpa andra och anstränger dig för att analysera och leverera en komplett och kvalitetssäkrad serverbeställning. Du hittar snabbt lösningar på eventuella problem och logik och samband i komplex information eller miljö. Du arbetar enligt en tydlig process, organiserar och planerar ditt arbete väl, slutför det som påbörjats och håller deadlines. Du tar ansvar för din uppgift och strukturerar själv ditt angreppssätt och driver dina processer vidare. Du har en mycket god kommunikationsförmåga som innebär att du förmedlar budskap på ett enkelt sätt samt är lyhörd och anpassar din kommunikation till mottagaren. Du talar klart, välformulerat och engagerat i enskilda möten och i grupper. Du lyssnar och är mottaglig för motparten och anpassar dig till situationen. Vi söker dig som kan visa att din vilja, driv, attityd och engagemang varit utmärkande för dig som person.

Du:

  • har en eftergymnasial utbildning inom IT. Alternativt har du annan utbildning i kombination med yrkeserfarenhet inom området i närtid som vi bedömer likvärdig.
  • har yrkeserfarenhet av att analysera inkomna IT-ärenden inom området serverinfrastruktur och koordinera dessa till rätt utförandeteam.
  • har yrkeserfarenhet i närtid av IT-support, IT-drift och/eller IT-övervakning.
  • har goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift.

Webbaserade tester kan komma att genomföras som en del i urvalsprocessen. Dessa skickas i så fall ut via mejl. Vi använder främst mail (från mejladress: noreply@heroma.se) för att göra utskick och kallelser, var därför noga med att skriva in rätt e-postadress till dig och kolla även din inkorg och även skräppost efter ansökningstidens slut för att vara säker på att du får all information och eventuella kallelser från oss.

Under semestertiden kan det vara svårt att nå mig i händelse av att du har frågor eftersom jag har semester under delar av juli och augusti. Ifall du inte får svar direkt så lämna gärna ett meddelande på telefonen eller skicka ett mejl så hör jag av mig efter min semester. Så var beredd på att det kan ta lite tid innan du får ett svar. Om din fråga har betydelse för om du tänker söka tjänsten eller inte och du inte hinner få ett svar innan ansökningstidens slut så ansök i alla fall så ditt intresse för tjänsten blir inlämnad i tid.

Mitt telefonnr: 076-4955437 - Min e-postadress: torbjorn.a.andersson@trafikverket.se

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör. 

Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva gå igenom en säkerhetsprövning. Den innehåller säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Inom vår IT-organisation är du med och utvecklar Sverige med hjälp av moderna och innovativa lösningar. Vi är mitt i en spännande förändring där vi försöker ta vara på digitaliseringens möjligheter till fullo. Digitaliseringen ställer allt större krav och vi vill därför anpassa oss vad gäller kompetens, arbetssätt och organisation i takt med utvecklingen. Vi har ett helhetsansvar för IT och telekom, en verksamhet som pågår dygnet runt, året om - precis som Sveriges transportsystem.

Borlänge

Trafikverket

Ansök senast 2021-08-18


Ansök här

Järnvägsjobb.se drivs av Järnvägsbranschens samverkansforum, JBS. Har du frågor om webbplatsen kan du kontakta webmaster@jarnvagsjobb.se

Pil upp