VALT JOBB

Distriktschef till Jämtland


Ansök här

Som distriktschef på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och bidra till framtidens infrastruktur.

På Trafikverkets färjerederi är du med och bidrar till att 22 miljoner personresor och 13 miljoner fordonstransporter varje år sker så effektivt, hållbart och säkert som möjligt. Trafikverkets färjerederi är Sveriges största rederi med runt 70 vägfärjor som trafikerar över 40 färjeleder. När vattnet fryser i de norra delarna av vårt land ansvarar vi även för drift och underhåll av isvägar.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Trampar du vatten?

Nu finns möjligheten för en spännande utmaning mellan sjö och land. Sporras du dessutom av kompetenta och engagerade medarbetare och av att leverera hög service till kund? Då kan du vara vår nya distriktschef till distrikt Jämtland. Som chef för distrikt Jämtland har du ansvar för 1 frigående färja och 3 lingående färjor samt tillhörande färjelägen och färjevaktstugor. Vintertid ansvarar du för anläggande och upprätthållande av isväg vilket ställer höga krav på ett utvecklat säkerhetstänk och riskmedvetenhet. Du har personalansvar för ett 20-tal anställda, rapporterar till Operativ chef och ingår i en utökad ledningsgrupp bestående av övriga distriktschefer samt rederiets avdelningschefer. I tjänsten ingår budgetansvar för distriktet som har en omsättning på ca 35 MSEK. Våra ledord är Nöjda kunder, Engagerade Medarbetare, Lönsamhet och Miljö. Ditt uppdrag, tillsammans med dina medarbetare, är att få verksamheten att fungera så effektivt som möjligt och bidra till kontinuerlig utveckling. Inom rederiet pågår en övergång till ett processorienterat ledningssystem och vi är certifierade enligt flera ISO-standarder. Till din hjälp i vardagen har du dina kunniga medarbetare och kollegor samt de centrala stödfunktionerna som finns på Rederikontoret i Vaxholm.

Vill du ha nära till naturen och familjen, men samtidigt arbeta inom sjöfartssektorn? Då är det här jobbet för dig!

Vi söker dig som

  • har högskoleexamen inom relevant område eller utbildning i kombination med erfarenhet som vi bedömer likvärdig
  • har erfarenhet från sjöfart eller annan operativ verksamhet inom transport- och logistikområdet
  • har erfarenhet av personalledning med goda erfarenheter av att entusiasmera och delegera dina medarbetare
  • har erfarenhet av arbete med budget, prognoser och ekonomisk uppföljning.
  • talar och skriver svenska obehindrat.

Det är meriterande om du

  • har utbildning med maritim inriktning
  • har ett intresse för teknik och fartygsunderhåll
  • har kännedom från verksamhet som pågår över stora delar av dygnet

Som chef i Trafikverket drivs du av att få människor att växa genom ett närvarande ledarskap. Du skapar tillit och bygger förtroende med din problemlösande och kommunikativa förmåga. Du levererar resultat och driver samhällsutvecklingen framåt genom delaktighet och engagemang. Du utmanar och ifrågasätter och skapar en kultur som främjar ständiga förbättringar. Att inspirera, klargöra riktning och vara mottaglig för nya möjligheter och lösningar är en förutsättning för att lyckas.

I denna rekrytering används webbaserade tester som en del i urvalet.

Anställningen inom Trafikverket är tillsvidare men chefsförordnandet är tidsbegränsat, inledningsvis på 4 år


De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör. Bifogat CV ska vara på svenska.

Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva gå igenom en säkerhetsprövning. Den innehåller säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Östersund

Trafikverket

Ansök senast 2021-10-12


Ansök här

Järnvägsjobb.se drivs av Järnvägsbranschens samverkansforum, JBS. Har du frågor om webbplatsen kan du kontakta webmaster@jarnvagsjobb.se

Pil upp