VALT JOBB

Enhetschef för investeringsprojektens nationella program


Ansök här

Som Enhetschef för investeringsprojektens nationella program på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och bidra till framtidens infrastruktur.

Vill du bli del av vårt härliga gäng och arbeta som enhetschef i en framtidsbransch?

Nu söker vi dig som vill kombinera ledarskap med ett genuint intresse för samhällsutveckling i syfte att driva och vidareutveckla enheten nationella program inom Investering!

Som chef för enheten nationella program har du personal-, verksamhets- och budgetansvar där du leder ca 25 medarbetare i rollerna programledare, projektledare och projektingenjör samt ett antal resurskonsulter. Projekten inom enheten hålls samman i programform och du ansvarar för att programmen/projekten genomförs på ett effektivt, strukturerat och affärsmässigt sätt med stort fokus på säkerhet och arbetsmiljö i nära samarbete med programledare, våra konsulter och entreprenörer. Exempel på program är vägskydd, plankorsningar, kraftförsörjning och buller- och stängslingsåtgärder.

 Du leder enheten genom starkt personalengagemang, öppenhet, samarbete och samverkan med medarbetarna, chefskollegor och andra samarbetsytor både internt och externt samt en nyfikenhet och drivkraft kring förbättringsarbete. Du kommer att ha en geografisk spridd organisation där det är viktigt i din roll som ledare är att vara lyhörd och skapa engagemang. Du ingår i avdelningens ledningsgrupp och rapporterar direkt till avdelningschefen.

Som chef i Trafikverket drivs du av att få människor att växa genom ett närvarande ledarskap. Du skapar tillit och bygger förtroende med din problemlösande och kommunikativa förmåga. Du levererar resultat och driver samhällsutvecklingen framåt genom delaktighet och engagemang. Du utmanar och ifrågasätter och skapar en kultur som främjar ständiga förbättringar. Att inspirera, klargöra riktning och vara mottaglig för nya möjligheter och lösningar är en förutsättning för att lyckas. Du har en förmåga att agera mycket väl i denna miljö där du förstår helheten och arbetar strukturerat samtidigt som du har blicken för detaljer.

Vi söker dig som

  • högskoleexamen och minst 180 hp (120 p) inom ekonomi, teknik eller samhällsvetenskap, alternativt har annan utbildning i kombination med erfarenhet som vi bedömer likvärdig
  • har flerårig, aktuell och relevant erfarenhet av ledande roll i komplexa bygg- och anläggningsprojekt, exempelvis som projektledare eller programledare
  • har aktuell erfarenhet av en ledande befattning för en större grupp där du har lett en verksamhet med resultatansvar, prognostisering och uppföljning
  • har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och goda kunskaper i engelska

Det är meriterande om du

  • har aktuell arbetslivserfarenhet som chef med personal-, budget- och verksamhetsansvar
  • har arbetat med förhandlings- och avtalsfrågor samt erfarenhet av entreprenad- och konsultjuridik
  • har erfarenhet av att leda på distans

Anställningen inom Trafikverket är tillsvidare men chefsförordnandet är tidsbegränsat, inledningsvis på 4 år. Annan placeringsort kan vara möjlig.

I denna rekrytering används webbaserade tester som en del i urvalet. Intervjuer är inplanerade att ske via Skype 2-3 september.

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör. 

Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva gå igenom en säkerhetsprövning. Den innehåller säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Inom Investering leder vi de flesta av Trafikverkets projekt inom ombyggnation och nyinvesteringar. Vi arbetar med helheten - från planläggning och byggnation till färdig väg eller järnväg. Hela tiden med fokus på smarta lösningar och effektiv projektledning. Hos oss arbetar du med kollegor och olika intressenter, alla med sina kunskaper och erfarenheter, för att skapa hållbara transportlösningar.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Gävle

Trafikverket

Ansök senast 2021-08-15


Ansök här

Järnvägsjobb.se drivs av Järnvägsbranschens samverkansforum, JBS. Har du frågor om webbplatsen kan du kontakta webmaster@jarnvagsjobb.se

Pil upp