VALT JOBB

Fastighetsansvarig Mälarbanan


Ansök här

Som fastighetsansvarig på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och bidra till framtidens infrastruktur.

I rollen som fastighetsansvarig är du ansvarig för ledning och styrning av projektets markförhandlare. Du ansvarar för planering och strategier för marklösen i projektet samt medverkar i tid- och resursplanering av anställda och konsulter. Du tillhör avdelningen Teknik, Miljö och Fastighet men arbetar i programmet Mälarbanan. Du har en viktig uppgift för projektets framdrift och jobbar nära programmets organisation. Du är ett av våra ansikten utåt, som en viktig länk mellan Trafikverket och berörda intressenter i marklösen- och avtalsfrågor.

Tjänsten innebär att du kommer arbetsleda och hålla ihop markförhandlarnas arbetsuppgifter som exempelvis innefattar:

·    ordna markåtkomst för projektet

·    förhandla om ersättning för köp av och intrång i fastigheter

·    upprätta fastighetsrättsliga avtal

·    vara ansvarig för skadereglering/tvister

·    delta i planläggnings- och projekteringsarbetet

Som person trivs du med att vara i en ledande roll där du leder och samordnar verksamheter. Din kommunikations- och samarbetsförmåga är hög och du trivs med att arbeta självständigt, men även tillsammans med andra i projektform. Du har ett strategiskt tänk och hög problemlösningsförmåga.

Vi söker dig som

  • har en universitetsexamen (180 hp) inom lantmäteri/samhällsbyggnad eller juristexamen (180 hp) med inriktning mot fastighetsrätt, alternativt annan akademisk utbildning och relevant erfarenhet som vi sammantaget bedömer likvärdig
  • har relevant arbetslivserfarenhet från större infrastrukturprojekt
  • har aktuell och relevant erfarenhet av att leda och samordna verksamheter
  • har flerårig aktuell och relevant erfarenhet av kvalificerade fastighetsrättsliga frågor
  • har erfarenhet av att förhandla och upprätta fastighetsrättsliga avtal
  • har god förmåga att uttrycka dig väl i både tal och skrift i det svenska språket
  • har körkort för personbil

Trafikverket kan erbjuda dig en modern arbetsplats där vi möter varandra med respekt och omsorg i en öppen och nyskapande kultur. Vi är noggranna med att skapa förutsättningar för en bra balans mellan arbete, familj och fritid. Vi är också stolta över att ha utsetts till en av Sveriges bästa arbetsgivare.

Placeringsort är Solna.

Tester kan komma att användas som en del i urvalet.

Är du intresserad av att veta mer om Mälarbanan klicka in på länken:

https://youtu.be/_zq-ZPcgU30

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör. 

Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva gå igenom en säkerhetsprövning. Den innehåller säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Inom Stora projekt leder vi flera av Trafikverkets allra största investeringsprojekt . Vi arbetar med helheten - från planläggning och byggnation till färdig väg eller järnväg. Hela tiden med fokus på smarta lösningar och effektiv projektledning. Hos oss arbetar du med kollegor och olika intressenter, alla med sina kunskaper och erfarenheter, för att skapa hållbara transportlösningar.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Solna

Trafikverket

Ansök senast 2021-11-14


Ansök här

Järnvägsjobb.se drivs av Järnvägsbranschens samverkansforum, JBS. Har du frågor om webbplatsen kan du kontakta webmaster@jarnvagsjobb.se

Pil upp