VALT JOBB

Förvaltningsledare IT Övervakning & Automation


Ansök här

Som Förvaltningsledare IT Övervakning & Automation på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och bidra till framtidens infrastruktur.

Vill du jobba i samhällets framkant och vara en del av utvecklingen av dess nya infrastruktur och därmed få vara med och påverka? Om svaret på frågan är JA så sök till oss på Trafikverket IKT. Här kommer du att uppleva en stimulerande miljö med spännande möjligheter och variation så att du kan utveckla dina färdigheter.

DU som har vilja, driv, positiv attityd och ett stort engagemang för uppgiften. Vi behöver dig - och vi tror att du kommer att gilla oss!

Har du dessutom en god förståelse för IT infrastruktur och samtidigt gillar och trivs med att vara spindeln i nätet? Då så, chansen är då god för att just DU är rätt person för denna tjänst. 

Tillsammans med oss i sektionen Systemförvaltning Övervakning& Automation, erbjuds du ett ansvarsfullt och utvecklande jobb där du får vara med från start och påverka. Vi ansvarar för drift och förvaltning av Trafikverkets Övervaknings och Automationsplattformar. Vi står inför många spännande utmaningar och utvecklar hela tiden vår förmåga för att möta verksamheten och samhällets behov.

Som Förvaltningsledare kommer du med ett gott ledarskap som medel leda och utveckla sektionens medarbetare till att leverera i avtalade uppdrag. Du kommer att ha ett verksamhets- och leveransansvar för delteknikområde Systemförvaltning Övervakning och Automation. Du kommer även att stötta sektionschefen vid behov. Vi arbetar ofta med tidsramar samt analyserar och utvärderar självständigt olika handlingsalternativ. Du planerar, leder och fördelar arbetet för den samlade leveransen inom en definierad del av ett teknikområde, så att den möter överenskomna krav. Rollen är placerad inom teknikområde DataCenter och samverkar med teknikområdesansvarig samt andra förvaltningsledare inom teknikområdet.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

. Tillsammans med teknikområdesansvarig utarbeta och ta fram en gemensam tillgångsplan inklusive resursbehov och ekonomisk kalkyl.

. Säkerställa åtgärder för att leva upp till krav på IT-säkerhet, IT-arkitektur och livscykelhantering

. Dokumentera innehållet i delteknikområdets leveranser (inkl. förutsättningsskapande leveranser)

. Säkerställa att krav på tillgänglighet, hantering av IT-incidenter, IT-problem och ändringar finns dokumenterade i interna överenskommelser och/eller i avtal med externa leverantörer

. Hantera eskaleringar inom delteknikområdet och eliminera hinder och hantera nya eller förändrade IT-behov

Jag som blir din närmsta chef heter Christer Bolestedt. Som ledare för sektionen drivs jag av proaktivitet och delaktighet. För mig är det viktigt att människan står i centrum och att vi har ett öppet och gott samarbetsklimat inklusive en god arbetsmiljö där vi hjälper varandra. Jag hoppas du vill vara en del av vårt engagerade team och delta i vårt arbete. Jag ser fram emot din ansökan!


Vem är du?

Du är stresstålig, uppmärksam och tillmötesgående i ditt bemötande med god problemlösningsförmåga. Du har intresse, vilja och förmåga att hjälpa våra beställare. Du har god förmåga att organisera, planera och prioritera ditt arbete, du slutför det som påbörjats och håller deadlines. 

Vi söker dig som vill få människor att växa genom ett närvarande ledarskap. Du vill bidra till en arbetsmiljö som kännetecknas av en mix av olika bakgrunder och erfarenheter. Du skapar tillit och bygger förtroende med din kommunikativa förmåga. Du levererar resultat och driver samhällsutvecklingen framåt genom delaktighet och engagemang. Du utmanar och ifrågasätter och skapar en kultur som främjar ständiga förbättringar samtidigt som du ser lösningar ur ett helhetsperspektiv. 

Vi söker dig som har

  • utbildning inom IT/data/ (t ex KY/YH utbildning, högskola, eller annan utbildningsanordnare) alternativt annan utbildning i kombination med erfarenhet som vi bedömer likvärdig
  • erfarenhet av en arbetsledande eller projektledande roll inom IT
  • god förståelse för förvaltning och livscykelhantering
  • goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift
  • körkort för personbil

Det är meriterande om du har

  • erfarenhet av att arbeta med övervakning och/eller automation inom IT

OBS: Denna rekrytering genomfös CV-löst, dvs utan att vi tar del av ditt CV eller ansökningsbrev. Därför vill vi inte att du bifogar något cv eller ansökningsbrev till oss. Ett första urval kommer enbart att göras från dina lämnade svar på de inledande frågorna, det är därför mycket viktigt att du besvarar frågorna korrekt och tydligt. Bifoga ett dokument med dina kontaktuppgifter så att vi kan nå dig.

Intervjuer är planerade att hållas digitalt via Skype i v. 46-47.

Placeringsort för tjänsten är Borlänge, Gävle eller Göteborg.

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör. 

Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva gå igenom en säkerhetsprövning. Den innehåller säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Inom vår IT-organisation är du med och utvecklar Sverige med hjälp av moderna och innovativa lösningar. Vi är mitt i en spännande förändring där vi försöker ta vara på digitaliseringens möjligheter till fullo. Digitaliseringen ställer allt större krav och vi vill därför anpassa oss vad gäller kompetens, arbetssätt och organisation i takt med utvecklingen. Vi har ett helhetsansvar för IT och telekom, en verksamhet som pågår dygnet runt, året om - precis som Sveriges transportsystem.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

#LI-JK1

Borlänge

Trafikverket

Ansök senast 2021-11-08


Ansök här

Järnvägsjobb.se drivs av Järnvägsbranschens samverkansforum, JBS. Har du frågor om webbplatsen kan du kontakta webmaster@jarnvagsjobb.se

Pil upp