VALT JOBB

Funktionsansvarig BIM


Ansök här

Som funktionsansvarig BIM på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att bidra i det viktiga arbetet med trafiksäkerhet.

Vill du leda BIM-arbetet i ett av de spännande projekt som bygger Sveriges järnväg? Se hit, då har vi kanske jobbet för dig!

Som funktionsansvarig BIM kommer du att leda och driva utvecklingen inom BIM i ett av Sveriges stora infrastrukturprojekt. Ditt fokus kommer att vara objektorienterad information i modeller och hur vi som beställare bäst kan nyttja denna information. Du medverkar till att interna arbetssätt, rutiner, instruktioner, metodbeskrivningar, mallar och verktyg utarbetas samt vägleder projektorganisationen i användningen av dessa. I rollen delar med dig av din kunskap för att skapa förståelse för BIM i projektet. Du kommer också vara kontaktperson till leverantören och ansvara för övergripande strategier i projektet samt vidareutveckling av arbetsmetodik i olika projektskeden.

I rollen kommer du även att arbeta med:

 • kravställning
 • säkerställa att det finns framförhållning i resursplanen och att arbetsfördelningen är bra inom gruppen
 • omvärldsbevakning som t.ex. kan innebära att vara representant för Trafikverket i branschorganisationer

Du är tydlig och pedagogisk i din kommunikation, där både lyhördhet och samarbete är ledande i ditt sätt att arbeta. Du behöver ha förmåga att se helhetsperspektiv utan att tumma på kvaliteten. För att lyckas i rollen är du också initiativtagande och strukturerad.

Vi söker dig som

 • har teknisk universitets- eller högskolutbildning alternativt annan utbildning som vi, tillsammans med relevanta arbetslivserfarenheter bedömer likvärdig
 • har flera års erfarenhet av arbete i en samordnande roll inom BIM
 • har goda kunskaper i modellhantering och CAD i t.ex. Navisworks eller Bentley View Connect
 • uttrycker dig väl på svenska i tal och skrift
 • har goda kunskaper i engelska

Det är meriterande om du

 • har erfarenhet från stora och komplexa anläggningsprojekts olika skeden (planering, projektering, produktion och förvaltning)
 • har erfarenhet av att ta fram och implementera BIM-strategier
 • har erfarenhet av BIM-arbete i beställarrollen inom infrastruktur

Placeringsort är Solna.

I denna rekrytering kan webbaserade tester komma att användas som en del i urvalet.

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör. 

Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva gå igenom en säkerhetsprövning. Den innehåller säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Inom Stora projekt leder vi Trafikverkets allra största investeringsprojekt . Vi arbetar med helheten - från planläggning och byggnation till färdig väg eller järnväg. Hela tiden med fokus på smarta lösningar och effektiv projektledning. Hos oss arbetar du med kollegor och olika intressenter, alla med sina kunskaper och erfarenheter, för att skapa hållbara transportlösningar.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Solna

Trafikverket

Ansök senast 2021-11-10


Ansök här

Järnvägsjobb.se drivs av Järnvägsbranschens samverkansforum, JBS. Har du frågor om webbplatsen kan du kontakta webmaster@jarnvagsjobb.se

Pil upp