VALT JOBB

Funktionsansvarig omgivningspåverkan - Mälarbanan


Ansök här

Gillar du att arbeta i komplexa anläggningsprojekt? Vill du ta chansen att vara med och påverka i ett av Sveriges största infrastrukturprojekt? Hos oss på Mälarbanan kommer du att få möjligheten!

Mälarbanan är en viktig del av järnvägsnätet och förbinder Örebro, Västerås och Enköping med Stockholm. Mälarbanan är också en del av Stockholms lokala pendeltågsnät. Mälarbanan omfattar en ca 20 kilometer lång järnvägssträcka mellan Tomteboda och Kallhäll i nordvästra Stockholm som är en av landets mest trafikerade. Att arbeta inom Program Mälarbanan innebär att dagligen arbeta med utmanande och komplexa frågeställningar då vi drar en fyrspårig järnvägsanläggning genom centrala Solna, Sundbyberg och Stockholm.

Funktionen samordnar arbetet inom programmets delar som arbetar med omgivningspåverkan och omgivningskontroll. Funktionen skall ansvara för den övergripande rapporteringen av hur hela Mälarbanan arbetar med omgivningspåverkan samt samordna informationen från den funktion som ansvarar för omgivningskontroll. Mälarbanans mål för omgivningspåverkan och omgivningskontroll är att;

 • skademinimera för tredje man,
 • det finns en tydlig ansvarsfördelning och samordning i programmet,
 • tydliggöra interna gränssnitt och förväntningar gällande hantering av omgivningspåverkan och omgivningskontroll,
 • ge rätt förutsättningar för god framförhållning och information i tid, både internt och externt

Arbetsuppgifter och ansvar som ingår i funktionen är:

 • utredning och åtgärder avseende störningsärenden
 • dialog med verksamheter (el. "hyresgäster")
 • informationsmöten, fysiska eller digitala som riktar sig mot allmänheten
 • dokumentation av erbjudna åtgärder till berörda
 • skyltning för verksamheter/ skyltprogram
 • ersättningsboende och verksamhetslokaler att instruktionen för störningshantering är uppdaterad och tillämpas
 • att instruktionen för störningshantering verksamheter är uppdaterad och tillämpas

I din roll som funktionsansvarig ingår du i ledningsgruppen för Plan, avtal- och tillståndsenheten och bidrar aktivt till utveckling av arbetssätt och aktuella frågeställningar inom ramen för enhetens uppdrag. Du deltar även i arbetsgrupp Byggskede med Sundbybergs stad enligt den genomförandeplan som upprättats för samverkan i byggskedet.

För att lyckas i rollen är du duktig på att hålla övergripande perspektiv i komplexa frågor. Du behöver vara noggrann, strukturerad och utvecklingsinriktad. Området är i utvecklingsskedet vilket ställer krav på att du är drivande och initiativtagande. Då tjänsten innebär många kontakter både internt och externt har du en bra kommunikationsförmåga och kan samarbeta med olika yrkeskompetenser.

Vi söker dig som

 • har högskoleutbildning 180 hp (120 p) inom teknik, ekonomi eller samhällsbyggnad alternativt har du annan utbildning och erfarenhet som vi bedömer likvärdig
 • har aktuell erfarenhet av projektverksamhet inom bygg och anläggning
 • har aktuell erfarenhet av att jobba med omgivningspåverkan eller omgivningskontroll i i komplexa samhällsbyggnadsprojekt, företrädesvis i en ledande roll
 • har erfarenhet av samverkansuppdrag
 • kan uttrycka dig väl på svenska i tal och skrift

Det är meriterande om du har erfarenhet av att arbeta i en beställarorganisation.

I denna rekrytering används webbaserade tester som en del i urvalet. Intervjuer är inplanerade att ske via Skype 15-16 september.

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör. 

Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva gå igenom en säkerhetsprövning. Den innehåller säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Inom Stora projekt leder vi Trafikverkets allra största investeringsprojekt . Vi arbetar med helheten - från planläggning och byggnation till färdig väg eller järnväg. Hela tiden med fokus på smarta lösningar och effektiv projektledning. Hos oss arbetar du med kollegor och olika intressenter, alla med sina kunskaper och erfarenheter, för att skapa hållbara transportlösningar.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Solna

Trafikverket

Ansök senast 2021-08-27


Ansök här

Järnvägsjobb.se drivs av Järnvägsbranschens samverkansforum, JBS. Har du frågor om webbplatsen kan du kontakta webmaster@jarnvagsjobb.se

Pil upp