VALT JOBB

Inköpare


Ansök här

På Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och forma framtidens hållbara infrastruktur. Det är stort fokus på klimat inom Trafikverket och de omfattande industrisatsningarna i Norr- och Västerbotten driver nu på klimatomställningen ytterligare. Vi vill att du är med och utvecklar oss att möta upp vår ambitionsnivå att vara en professionell beställare i världsklass. Vi utökar nu därför vår organisation med flera nya kollegor.

Du skapar samhällsvärde åt medborgarna och staten genom att verka inom entreprenadaffären och affärer kopplat till tekniska konsulter. Hos oss får du möjlighet att bidra till utvecklingen av framtidens hållbara affärer. Du kommer att arbeta med operativt inköp och vara en del av ett inköpsteam samt stödja kvalificerad (strategisk) inköpare. Du deltar aktivt i inköpsprocessens operativa skeden och arbetar självständigt med avrop och förnyad konkurrensutsättning. Det kan bli aktuellt att genomföra objektsspecifika upphandlingar med stöd från kvalificerad (strategisk) inköpare. Verksamhetssupport åt interna kunder är en naturlig del av ditt arbete. I rollen som inköpare ansvarar du för att genomföra affärer och säkerställa att Trafikverkets inköp sker på ett affärsmässigt och juridiskt korrekt sätt samt att interna och externa föreskrifter och regler efterlevs. Du verkar som affärsstöd med inriktning på inköpens kvalitet, kontraktens totalekonomi och uppföljning av leveransen. Du för en aktiv dialog med leverantörer under hela processen. Uppföljning, erfarenhetsåterföring och kvalitetsarbete är en viktig och naturlig del i ditt arbete. I arbetet ingår det att effektivisera och förbättra den operativa inköpsprocessen. Vi arbetar i en nationell organisation vilket innebär att du, förutom regionala uppdrag, kommer få uppdrag åt övriga verksamhetsområden i landet.

Hos oss får du arbeta på en inköpsavdelning med drygt 20 medarbetare med mycket bred erfarenhet och hög kompetensnivå. Vi har en god sammanhållning där alla delar med sig och stöttar varandra. Vi jobbar i mindre team med fokus på medarbetardriven utveckling. För oss är det viktigt att vi har roligt på jobbet och gemensamma aktiviteter är ett naturligt inslag i vår vardag. 

Placeringsort: Luleå

Vem är du?

För att lyckas i rollen som inköpare har du en vilja att ta ansvar, har kundfokus och drivs av att leverera resultat som bidrar till att organisationen når sina mål och skapar värde. Du är kommunikativ och duktig på att förmedla information. Du har en god samarbetsförmåga och arbetar för att hitta lösningar som gynnar alla parter på bästa sätt. Du är duktig på att planera, strukturera och prioritera ditt arbete. Du fokuserar alltid på att hitta den bästa affären och löser snabbt uppkomna problem.

Vi söker dig som har;

  • eftergymnasial utbildning inom inköp, teknik, anläggning, juridik eller dig som har annan utbildning tillsammans med erfarenhet som vi sammantaget bedömer som likvärdig
  • god förmåga i svenska i tal och skrift

Det är extra bra om du har;

  • erfarenhet av offentlig upphandling alternativt av inköp inom anläggning eller infrastruktur
  • erfarenhet av infrastruktur- eller anläggningsprojekt
  • kunskaper inom LOU/LUF
  • kunskaper inom entreprenadjuridik AB/ABT/ABK och AMA
  • god förmåga i engelska i tal och skrift


Se till att ha koll i din mailkorg för att se när det kommer mer information om nästa steg i rekryteringsprocessen. Information kommer löpande. I denna rekrytering används webbaserade tester som en del i urvalet. Interjvuer kommer att ske löpande under augusti.

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör. 

Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva gå igenom en säkerhetsprövning. Den innehåller säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

På Inköp och logistik har du möjlighet att påverka effektiviteten, innovationen och produktiviteten i Sveriges transportsystem. Du är en del av den största beställaren i branschen, med en årlig uppdragsvolym på närmare 60 miljarder kronor. Tillsammans med dina kollegor driver du värdeskapande förändringar och bidrar till nya smarta lösningar för såväl medborgare som företag.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Vi ser fram emot din ansökan!

Luleå

Trafikverket

Ansök senast 2021-08-16


Ansök här

Järnvägsjobb.se drivs av Järnvägsbranschens samverkansforum, JBS. Har du frågor om webbplatsen kan du kontakta webmaster@jarnvagsjobb.se

Pil upp