VALT JOBB

IT projektledare


Ansök här

Som IT projektledare på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och forma framtidens infrastruktur. Är du sugen på att delta i samhällsutvecklingen och tackla framtidens utmaningar i en av Sveriges största och mest komplexa it-miljöer?

Som Tekniknära Förvaltare hos oss (IT projektledare), leder du det operativa arbetet med att tekniskt förvalta ett flertal IT-stöd. Till din hjälp har du kollegor som stöttar i olika roller, allt ifrån kravanalytiker och arkitekter till systemutvecklare och tekniker. Du har daglig kontakt med den nyttjande verksamheten och många kollegor i IT-organisationen. Du ansvarar för att teamet följer de riktlinjer och arbetssätt som finns beslutade och rapporterar månadsvis till ledningsgruppens leveransuppföljning.

Du deltar i en eller flera förvaltningar som ligger under enhetens ansvar. I vissa fall finns fasta team, men till verksamheter med mindre omfattande IT-verksamhet samordnar vi resurser för ett mer optimalt nyttjande.

Våra uppdrag kan handla om anskaffningar, både egen utveckling men även upphandlingar av tredjepartsprodukter, underhåll eller avveckling av IT-stöd. Det vill säga hela livscykeln. Några exempel på system som finns under vårt ansvar är ärendehantering, inköpssystem och lagersystem, bland mycket annat. Allt större vikt läggs idag på säkerhet, och det innebär både intressanta utmaningar och nya kunskaper för de flesta.

I din vardag på vår enhet kommer du att slås av hur många duktiga, smarta och trevliga kollegor du har. När du sedan lärt dig vem som har vilken roll, så kommer du att veta vem du ska vända dig till i respektive fråga. Det är just där styrkan i enheten finns, vi stöttar varandra med sikte på att leverera så mycket IT det bara går för skattepengen.

Placeringsort: Borlänge alt. Gävle 

Vem är du? 

I den här rollen följer ett helhetsansvar och därför är det viktigt att du trivs med att leda, motivera och stötta din arbetsgrupp. Du har lätt för att kommunicera på ett tydligt och pedagogiskt sätt, du säkerställer att information går fram och påminner samt följer upp när det behövs. Du är noggrann, du drivs av samarbete samt har viljan att utvecklas inom rollen, ta dig an nya arbetsuppgifter och kunskaper. Du ser vad som behöver göras och agerar därefter.

Vi ser att du har:

  • högskoleexamen inom IT eller teknik 180hp (120p). Alt. har du annan utbildning i kombination med arbetslivserfarenhet i närtid som vi bedömer motsvara utbildningskravet.
  • flerårig erfarenhet av att leda utvecklingsuppdrag inom förvaltning och projekt
  • goda kunskaper i svenska i såväl tal som skrift

Det är extra bra du har:

  • tidigare arbetslivserfarenheter av IT-förvaltning i stora organisationer
  • arbetslivserfarenhet av agila arbetssätt
  • arbetslivserfarenhet av ITIL, incident och ändringshantering


I denna rekrytering används webbaserade tester som en del i urvalet. Trafikverket samarbetar med andra arbetsgivare i Dalarna gällande medflyttarfrågor, detta genom Rekryteringslots. Mer information om detta hittar du på www.rekryteringslots.se Intervjuer: På grund av rådande omständigheter pga. Covid19 så kommer intervjuer att ske via SKYPE vecka 35. 

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör. 

Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva gå igenom en säkerhetsprövning. Den innehåller säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Inom vår IT-organisation är du med och utvecklar Sverige med hjälp av moderna och innovativa lösningar. Vi är mitt i en spännande förändring där vi försöker ta vara på digitaliseringens möjligheter till fullo. Digitaliseringen ställer allt större krav och vi vill därför anpassa oss vad gäller kompetens, arbetssätt och organisation i takt med utvecklingen. Vi har ett helhetsansvar för IT och telekom, en verksamhet som pågår dygnet runt, året om - precis som Sveriges transportsystem.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Vi ser fram emot din ansökan! 

Borlänge

Trafikverket

Ansök senast 2021-08-15


Ansök här

Järnvägsjobb.se drivs av Järnvägsbranschens samverkansforum, JBS. Har du frågor om webbplatsen kan du kontakta webmaster@jarnvagsjobb.se

Pil upp