VALT JOBB

Junior Markförhandlare


Ansök här

Som Junior Markförhandlare på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och bidra till framtidens infrastruktur.

Som junior markförhandlare är du ett fastighetsrättsligt stöd i väg- och järnvägsprojekt i samarbete med våra erfarna markförhandlare. Du kommer att vara en viktig länk mellan Trafikverket och enskilda fastighetsägare, kommuner och myndigheter och övriga intressenter som berörs av våra väg- och järnvägsprojekt. Det är en möjlighet för dig som nyligen påbörjat din karriär inom fastighetsrättsliga frågor att få utvecklas tillsammans med oss. Du kommer stötta flera olika erfarna markförhandlare för att få en bredd och du kommer i kontakt med både projekt på landsbygden och i stadsnära miljö. I projekten kommer du tillsammans med flera kollegor vara med och bidra och arbeta fram bra lösningar.

Din uppgift i projekten innebär att stödja markförhandlaren med att ordna markåtkomst för projekten, upprätta underlag för förhandling om ersättning för köp av och intrång i fastigheter samt upprätta underlag till övriga fastighetsrättsliga avtal. Du kommer även att delta i projekten från tidig utredning i plan- och byggskeden fram tills dess att samtliga fastighetsärenden är avslutade. Du är med tillsammans med markförhandlaren och säkerhetsställer likabehandling i markåtkomster och du är en företrädare för rättssäkerheten.

För att du ska få bästa förutsättningarna att komma in i verksamheten får du som nyanställd junior markförhandlare en gedigen introduktion med ett kurspaket i fem block som avhandlar mark-och miljöjuridik, värdering av olika slag, planläggningsprocess samt handläggning och stöd i marklösensfrågor. Du får även en handledare och tillsammans tas en individuell plan fram utifrån vad du har för kompetens med dig och vad du behöver utvecklas mer inom. Vi ser att du inom ett par år självständigt utgör ett stöd i infrastrukturprojekten.

Vem är du?

Som person söker vi dig som har en god kommunikationsförmåga, vilket för oss innebär att du kan förmedla budskap på ett enkelt sätt, är lyhörd och anpassar din kommunikation till mottagaren. Du är självgående och ser vad som behöver göras och agerar därefter. Arbetet innebär även många olika kontaktytor så du är duktigt på att skapa bra och långsiktiga samarbeten. Därtill besitter du en god analytisk problemlösningsförmåga som hjälper dig att vara lösningsorienterad i ditt dagliga arbete.

Vi söker dig som

  • har en universitets- eller högskoleexamen om minst 180 hp (120p) inom lantmäteri, juridik eller samhällsbyggnad med inriktning mot fastighetsrätt alternativt annan utbildning som vi bedömer likvärdig
  • har förmåga att uttrycka dig väl i både tal och skrift i det svenska språket
  • har körkort för personbil

Det är meriterande om du

  • har aktuell och relevant erfarenhet av att arbeta med administrativa uppgifter såsom t.ex. diarieföring, ekonomiuppföljning och/eller fakturahantering
  • har aktuell och relevant arbetslivserfarenhet av fastighetsrättsliga frågor

För att få en diskrimineringsfri och objektiv rekryteringsprocess används webbaserade tester som en del i urvalet. Testerna skickas ut i samband med att ansökningstiden går ut och vi ber dig därför ha koll på din mail. 

Placeringsort för tjänsten är Örebro.

Intervjuer är planerade att ske via Skype under vecka 48.

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör. 

Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva gå igenom en säkerhetsprövning. Den innehåller säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Inom Investering leder vi de flesta av Trafikverkets projekt inom ombyggnation och nyinvesteringar. Vi arbetar med helheten - från planläggning och byggnation till färdig väg eller järnväg. Hela tiden med fokus på smarta lösningar och effektiv projektledning. Hos oss arbetar du med kollegor och olika intressenter, alla med sina kunskaper och erfarenheter, för att skapa hållbara transportlösningar.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Örebro

Trafikverket

Ansök senast 2021-11-02


Ansök här

Järnvägsjobb.se drivs av Järnvägsbranschens samverkansforum, JBS. Har du frågor om webbplatsen kan du kontakta webmaster@jarnvagsjobb.se

Pil upp