VALT JOBB

Junior Markförhandlare (MING) till investeringsprojekt Kristianstad


Ansök här

Som Junior markförhandlare (MING) på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och forma framtidens infrastruktur.

Nu söker Trafikverket Investering ett flertal markförhandlare och till det söker vi en mer junior markförhandlare som har relevant utbildning inom området och som vill utvecklas vidare hos oss. Är du vår nya medarbetare?

Som Junior markförhandlare (MING) är du ett fastighetsrättsligt stöd i väg- och järnvägsprojekt i samarbete med våra markförhandlare. Du kommer i din roll att ha kontakt med enskilda fastighetsägare, kommuner och myndigheter och övriga intressenter som berörs av våra projekt.

Din uppgift i projekten kommer röra frågor gällande markåtkomst, upprätta underlag för förhandling om ersättning för köp av och intrång i fastigheter samt övriga fastighetsrättsliga avtal. Du kommer att delta i projekten från tidig utredning i plan- och byggskeden fram tills dess att samtliga fastighetsärenden är avslutade. Du stödjer även markförhandlaren som är Trafikverkets representant vid lantmäteriförrättningar, vilket exempelvis kan innebära framtagande av underlag samt kontakt med fastighetsägare. 

Hos oss har du goda utvecklingsmöjligheter, vi ser att du inom ett par år tar dig an en markförhandlarroll och självständigt utgör stöd i fastighetsrättsliga frågor i infrastrukturprojekten.

Vem är du?

Arbetet tillsammans med markförhandlaren innebär många kontakter med markägare, allmänheten och andra intressenter både inom och utanför Trafikverket. För att lyckas i rollen ser vi därför att du är självgående och har mycket god kommunikationsförmåga, vilket innebär att du förmedlar budskap på ett enkelt sätt samt är lyhörd och anpassar din kommunikation till mottagaren. Du är också initiativtagande och ser självständigt vad som behöver göras och agerar därefter samt har god samarbetsförmåga och ett strukturerat arbetssätt.  

Vi söker dig som:

  • har en universitets- eller högskoleexamen (minst 180 hp/120 p) inom lantmäteri eller samhällsbyggnad alternativt annan relevant högskoleutbildning som vi bedömer som likvärdig
  • uttrycker dig mycket väl i tal och skrift i det svenska språket (då rättsliga dokument upprättas i tjänsten)
  • har körkort för manuellt växlad personbil.

Det är meriterande om du:

  • har relevant erfarenhet från att ha arbetat med fastighetsrättsliga frågor inom infrastruktur samt med väg- och/eller järnvägsprojekt


Webbaserade tester kommer vara som en del av denna rekryteringsprocess. De första intervjuerna är planerade att hållas via Skype vecka 45-47.

Placeringsort för denna tjänst är Kristianstad.

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör. 

Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva gå igenom en säkerhetsprövning. Den innehåller säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Inom Investering leder vi de flesta av Trafikverkets projekt inom ombyggnation och nyinvesteringar. Vi arbetar med helheten - från planläggning och byggnation till färdig väg eller järnväg. Hela tiden med fokus på smarta lösningar och effektiv projektledning. Hos oss arbetar du med kollegor och olika intressenter, alla med sina kunskaper och erfarenheter, för att skapa hållbara transportlösningar.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Kristianstad

Trafikverket

Ansök senast 2021-10-25


Ansök här

Järnvägsjobb.se drivs av Järnvägsbranschens samverkansforum, JBS. Har du frågor om webbplatsen kan du kontakta webmaster@jarnvagsjobb.se

Pil upp