VALT JOBB

Koordinator resurshantering


Ansök här

Som koordinator på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och bidra till framtidens infrastruktur.

Gillar du att vara spindeln i nätet, mötet med andra människor och är en duktig problemlösare? Då kanske du är vår nya medarbetare!

Som koordinator har du en nyckelfunktion där du agerar teamledare och stöttar sektionschefen i resurshanteringen vid utlåning av interna resurser såväl som konsulter. Rent konkret kommer du att hålla ihop gruppen som lånas ut och säkerställer att beläggningen stämmer. Du har möten kring nya uppdrag, operativa avstämningar med resurserna samt med organisationen som resursen lånas ut till. I rollen är du även delaktig i budgethantering samt uppföljningsarbete tillsammans med din närmaste chef.

Hos oss får du arbeta på en sektion med 18 engagerade medarbetare som har hög kompetens inom IT, beslutsstöd och analys. För oss är det viktigt att vi har god sammanhållning där alla delar med sig och stöttar varandra.

Vem är du?

Som person har du lätt för att samarbeta med andra och du hittar lösningar genom ett prestigelös fokus på det gemensamma målet. Du tar ansvar för dina uppgifter och arbetar strukturerat med öga för detaljer. Vidare är du flexibel till ändrade förutsättningar där du snabbt kan ändra ditt syn- och förhållningssätt och ser möjligheter i förändringar. Du har förmåga att leda, motivera och förse andra med förutsättningar som krävs för att effektivt nå gemensamma mål. 

Vi söker dig som har

  • universitets- eller högskoleutbildning om minst 180 hp inom IT alternativt annan utbildning i kombination med erfarenhet som vi bedömer likvärdig
  • några års aktuell erfarenhet av administrativt arbete
  • erfarenhet från ledande roll, exempelvis teamledare eller projektledare
  • goda kunskaper i svenska i tal och skrift

Det är meriterande om du har

  • erfarenhet inom IT-verksamhet
  • erfarenhet av offentlig sektor
  • erfarenhet av onboarding

I denna rekrytering används webbaserade tester som en del i urvalet.

Intervjuer är planerade att ske enligt preliminär tidplan den 16/11 och 19/11.

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör. 

Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva gå igenom en säkerhetsprövning. Den innehåller säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Inom vår IT-organisation är du med och utvecklar Sverige med hjälp av moderna och innovativa lösningar. Vi är mitt i en spännande förändring där vi försöker ta vara på digitaliseringens möjligheter till fullo. Digitaliseringen ställer allt större krav och vi vill därför anpassa oss vad gäller kompetens, arbetssätt och organisation i takt med utvecklingen. Vi har ett helhetsansvar för IT och telekom, en verksamhet som pågår dygnet runt, året om - precis som Sveriges transportsystem.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Borlänge

Trafikverket

Ansök senast 2021-11-01


Ansök här

Järnvägsjobb.se drivs av Järnvägsbranschens samverkansforum, JBS. Har du frågor om webbplatsen kan du kontakta webmaster@jarnvagsjobb.se

Pil upp