VALT JOBB

Kvalificerad Controller


Ansök här

Som Kvalificerad controller på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och bidra till framtidens infrastruktur.

Den nya järnvägen ska i framtiden länka samman de tre storstadsregionerna Stockholm, Göteborg och Malmö. Fler spår och kortare restider knyter Sverige närmare och skapar nya möjligheter att arbetspendla och studera. Vi får fler och mer pålitliga resor och transporter för människor och näringsliv. I Sverige och vidare ut i Europa.

I rollen som kvalificerad controller får du en viktig roll i de utmaningar vi har framför oss. Som medarbetare hos oss kan vi erbjuda stimulerande och kvalificerade arbetsuppgifter med stor bredd och variation. 

Vill du vara med och bygga upp avdelning Verksamhetsstyrning i Trafikverkets program Nya Stambanor. Vi söker nu dig som vill vara med och skapa framtidens järnväg! 

Som kvalificerad controller är du ledningens stöd i styrningen av verksamheten mot önskade mål. Du samordnar de finansiella delarna av vår verksamhetsplanering och verksamhetsuppföljning, analyserar och ser samband samt driver förbättringsarbete. I rollen ingår det att koordinerar avvikelser för våra program, avdelningar samt för Nya Stambanor på övergripande nivå. Uppdraget har kvalificerade uppgifter på konsoliderande nivå, ofta med strategiskt innehåll och komplexitet.

Du har en styrande och stödjande roll i sakfrågor och företräder Nya Stambanor i relevanta Trafikverksgemensamma forum.

Du ingår i enheten Ekonomi som samlar styrning och specialiststöd inom controlling, kalkyl och tidsplanering samt arbetar nära våra nationella planerare. Du har goda möjligheter till samarbete med och stöd från andra specialister samt kompetensutveckling och erfarenhetsutbyte. 

Vi erbjuder en spännande tjänst där du kommer att vara med och skriva järnvägshistoria!

Vem är du?

Som person är du strukturerad, drivande och självgående. Du ska ha förmågan att självständigt planera ditt arbete samtidigt som du har ett flexibelt förhållningssätt. Du har lätt att samarbeta med olika typer av människor och har förmågan att vara kommunikativ och anpassa ditt budskap till olika typer av åhörare. Tjänsten kräver att du är analytisk lagd med förmågan att väga samman komplex information och kan utifrån det göra avvägningar på ett sakligt och objektivt sätt. 


Vi söker dig som

  • har universitets- eller högskoleutbildning om minst 180hp (120p) inom ekonomi
  • har aktuell och flerårig erfarenhet inom området controlling
  • har arbetat inom myndighet eller likande stor organisation
  • har erfarenhet av verksamhetsplanering och verksamhetsuppföljning
  • har goda kunskaper i Excel
  • kan uttrycka dig väl i tal och skrift i det svenska språket

Det är meriterande om du har

  • goda kunskaper inom Trafikverkets ekonomi- och rapporteringssystem så som Agresso, Mercur och/eller Stratsys.
  • relevant erfarenhet av att driva utvecklingsarbete och framgångsrika implementeringar av ekonomiska processer i projekt och organisationer. 
  • goda kunskaper i Trafikverkets ekonomimodell, planering- och uppföljningsprocesser 

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör. Vänligen hänvisa inte enbart till ditt CV.

I denna rekrytering används webbaserade tester som en del i urvalet.

Intervjuer är preliminärt planerade till vecka 34

Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva gå igenom en säkerhetsprövning. Den innehåller säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

På Nya Stambanor är du med och skriver historia genom att bygga ny järnväg som möjliggör ökad kapacitet för gods- och persontrafiken mellan knutpunkterna Stockholm, Göteborg och Malmö. Vi arbetar med helheten - från planering till genomförande och överlämning för drift och underhåll. Du jobbar i stora och komplexa projekt med kunniga kollegor och tillsammans skapar vi nya möjligheter att resa hållbart i Sverige och även ut i Europa.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Göteborg

Trafikverket

Ansök senast 2021-08-08


Ansök här

Järnvägsjobb.se drivs av Järnvägsbranschens samverkansforum, JBS. Har du frågor om webbplatsen kan du kontakta webmaster@jarnvagsjobb.se

Pil upp