VALT JOBB

Kvalificerad Inköpare


Ansök här

Som kvalificerad inköpare på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och bidra till framtidens infrastruktur.

Just nu söker vi en kvalificerad inköpare som kommer arbeta med upphandlingar till Trafikverkets verksamhet i sydvästra Sverige.

I rollen som kvalificerad inköpare ansvarar du för att genomföra affärer och säkerställa att Trafikverkets inköp sker på ett affärsmässigt och juridiskt korrekt sätt samt att interna och externa föreskrifter och regler efterlevs. Dessutom kommer du att verkar för ökad innovationsgrad och sysselsättning i Trafikverkets projekt med upphandling som verktyg.

Du kommer att vara placerad i en enhet som arbetar med upphandling av konsult och entreprenad för investeringsprojekt av Trafikverkets vägar och järnvägar. Avdelningen består av fyra enheter som samarbetar tätt tillsammans och i det samarbetet kan upphandling av varor och tjänster för Trafikverkets färjerederi också förekomma.

Trafikverket lägger stor vikt vid att vara en förebild inom klimat och hållbarhet. I det arbetet spelar du en viktig roll genom att i tidiga skeden vara med och påverka kravställningar i upphandlingen. 

Vem är du?

Vi söker dig som självständigt kan driva och leda dina processer på ett lösningsorienterat sätt. Du är strukturerad och noggrann i dina åtaganden och har en mycket god kommunikations- och samarbetsförmåga. Då dina närmaste kontaktytor kommer vara andra enheter och avdelningar ser vi att du är en person som gillar att skapa nya kontakter!

Vi söker dig som har

  • flera års erfarenhet av offentlig upphandling/inköp från antingen beställar- eller leverantörsidan
  • goda kunskaper inom LOU/LUF
  • eftergymnasial utbildning inom ekonomi/inköp eller annan utbildning i kombinationmed erfarenhet som vi bedömmer likvärdig
  • dokumenterad arbetslivserfarenhet av entreprenadjuridik
  • mycket goda kunskaper i svenska i tal och skrift 

Vi ser det som meriterande om du har:

  • erfarenhet av att arbeta med inköpssystem, t.ex. Kommers
  • genomfört entreprenadupphandlingar och upphandling av tekniska konsulter

Frågor hänvisas till rekryterande chef 9, 10, 11 augusti.

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör. 

Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva gå igenom en säkerhetsprövning. Den innehåller säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

På Ekonomi och styrning skapar vi förutsättningar för planering och uppföljning av verksamheten, ansvarar för finansieringsfrågor och fakturahantering. Vi arbetar också med Trafikverkets digitalisering, kundorienterad verksamhetsutveckling, informationsstyrning och myndighetsgemensam arkitektur. Hos oss är du med och skapar rätt förutsättningar för att vi ska lyckas med vårt uppdrag.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Malmö

Trafikverket

Ansök senast 2021-08-11


Ansök här

Järnvägsjobb.se drivs av Järnvägsbranschens samverkansforum, JBS. Har du frågor om webbplatsen kan du kontakta webmaster@jarnvagsjobb.se

Pil upp