VALT JOBB

Kvalificerad Inköpare


Ansök här

Som Kvalificerad inköpare på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och bidra till framtidens infrastruktur.

Trafikverket söker fyra Kvalificerade inköpare som kommer arbeta med upphandling av investeringsåtgärder och/eller underhållsåtgärder på våra statliga vägar och järnvägar.  Som Kvalificerad inköpare kommer du vara med i projektens tidiga skede och arbete med inköpsplanering och inköpsstrategier. Du kommer leda och genomföra entreprenadupphandlingar samt upphandlingar av tekniska konsulter. I rollen som Kvalificerad inköpare ansvarar du för att genomföra upphandlingar och säkerställa att Trafikverkets inköp sker på ett affärsmässigt samt juridiskt korrekt sätt och att interna samt externa föreskrifter och regler efterlevs. Du kommer vara kommersiellt stöd till kontraktsägaren under kontraktens livslängd, med inriktning på kontraktets totalekonomi, uppföljning av leveransen och för erfarenhetsåterföring.  Som Kvalificerad inköpare kommer du att bidra till hållbara entreprenader och ett hållbart transportsystemet genom dialog med leverantörer och åtgärder för marknadsutveckling samt genom att i tidiga skeden vara med och påverka kravställningar i upphandlingen som leder till minskad klimatpåverkan och ökad innovation, produktivitet och effektivitet. Vi främjar kompetensutveckling, har högt i tak och jobbar konstinuerligt för att utveckla affärerna.

Som Kvalificerad inköpare ser vi att du självständigt kan driva och leda dina processer på ett lösningsorienterat sätt; tar ansvar för din uppgift, strukturerar själv ditt angreppssätt och driver dina processer vidare. Du är relationsskapande; tar aktivt initiativ i sociala sammanhang, kliver fram och har lätt för att skapa nya relationer. Som Kvalificerad inköpare har du god kommunikationsförmåga; förmedlar budskap på ett enkelt sätt samt är lyhörd och anpassar din kommunikation till mottagaren. Du är affärsmässig; förstår och tillämpar affärsmässiga principer samt fokuserar på totalkostnad och vad som kan ge störst värde. Som Kvalificerad inköpare är du analytisk; löser problem utan att missa de långsiktiga strategierna, ser logik och samband i komplex information eller miljö.

Vi söker dig som

  • har högskole- eller universitetsutbildning om minst 180 hp/120 p inom teknik/ekonomi/juridik

eller

har gått en eftergymnasial utbildning och har en längre arbetslivserfarenhet inom upphandling som vi sammantaget bedömer som likvärdig

  • har minst två års erfarenhet av offentlig upphandling

Det är meriterande om du

  • har dokumenterad erfarenhet av entreprenadjuridik
  • har genomfört entreprenadupphandling och/eller upphandling av konsultuppdrag till anläggningsbranschen

I denna rekrytering används webbaserade tester som en del i urvalet.


Bifoga ENDAST CV, inget personligt brev.


Intervjuer är planerade vecka 35.

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör. 


Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva gå igenom en säkerhetsprövning. Den innehåller säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

På Inköp och logistik har du möjlighet att påverka effektiviteten, innovationen och produktiviteten i Sveriges transportsystem. Du är en del av den största beställaren i branschen, med en årlig uppdragsvolym på närmare 60 miljarder kronor. Tillsammans med dina kollegor driver du värdeskapande förändringar och bidrar till nya smarta lösningar för såväl medborgare som företag.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Solna

Trafikverket

Ansök senast 2021-08-17


Ansök här

Järnvägsjobb.se drivs av Järnvägsbranschens samverkansforum, JBS. Har du frågor om webbplatsen kan du kontakta webmaster@jarnvagsjobb.se

Pil upp