VALT JOBB

Markförhandlare


Ansök här

Som Markförhandlare på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och bidra till framtidens infrastruktur.

- Som markförhandlare har jag den fantastiska möjligheten att få växa i rollen och bli guidad längs vägen, vilket känns väldigt tryggt. Jag känner att jag utvecklas hela tiden, dels genom att få gå olika utbildningar men även genom olika arbetsuppgifter som till en början kan kännas utmanande men som är väldigt utvecklande, berättar en medarbetare som arbetar som markförhandlare idag.

Som markförhandlare är du en viktig länk mellan Trafikverket och enskilda fastighetsägare, kommuner, myndigheter och övriga intressenter som berörs av våra väg- och järnvägsprojekt. Som markförhandlare tillhör du sektionen Fastighet och avtal Syd/Väst och stödjer Trafikverkets infrastrukturprojekt med din specialistkunskap. Vi har nu behov av markförhandlare i program Göteborg-Borås som är en del av nya stambanor, ett av Sveriges största infrastrukturprojekt.

Rollen innebär att du, både självständigt och tillsammans med kollegor, bland annat kommer att:

 • ordna markåtkomst i rätt tid, till rätt kostnad och med rätt innehåll
 • förhandla om ersättning för köp av och intrång på fastigheter
 • upprätta fastighetsrättsliga avtal
 • handha skadereglering/tvister
 • delta i planläggnings- och projekteringsarbetet
 • representera Trafikverket i lantmäteriförrättningar och andra myndighetskontakter

Du tillhör sektionen Fastighet och avtal Syd/Väst men kommer att ingå i ett nätverk av markförhandlare inom Trafikverket. Detta ger dig stora möjligheter till samarbete med och stöd från andra med samma arbetsuppgifter samt kompetensutveckling och erfarenhetsutbyte inom den egna organisationen - vilket vi ser som en stor styrka. Det finns även möjlighet att driva eller delta i vårt utvecklingsarbete eller i utvecklingen av vårt arbetssätt.

Arbetet innebär ibland möten utanför kontorstid som samrådsmöten med allmänheten, markägarsammanträden och lantmäterisammanträden. Även resor i tjänsten förekommer.

- Jag och mina kollegor är med och bidrar till vår vision genom att upprätta säkra och bra avtal som gör att man kan bygga som man har tänkt. I och med att jag i min roll är så pass synlig för fastighetsägaren skapar det en bra trygghet i kontakten med Trafikverket, fortsätter medarbetaren.

Vi jobbar i en lärande organisation där vi delar med oss av våra kunskaper och erfarenheter till varandra för att alltid utvecklas. För oss är det självklart att du ska få en bra start för att lyckas i rollen och erbjuder därför en individuellt anpassad utbildningsplan samt utbildningspaket med kurser för dig som vill utvecklas inom området.

Vem är du?

För att lyckas i rollen ser vi att du är lösningsorienterad och självständigt ser vad som behöver göras och agerar därefter. Eftersom arbetet innebär många kontakter med markägare, allmänhet och andra intressenter både inom och utanför Trafikverket ser vi att du har en styrka i att bygga förtroende och har en förmåga att skapa långsiktiga relationer. Du är en person som gärna tar egna initiativ samt har förmåga att se och lyfta fram förbättringspotentialer inom arbetssätt och processer. Därutöver har du god analytisk problemlösningsförmåga.

Vi söker dig som

 • har högskoleexamen om minst 180hp (120p) inom lantmäteri, samhällsbyggnad, infrastruktur eller juristexamen med inriktning mot fastighetsrätt. Alternativt har du annan akademisk utbildning som bedöms relevant för tjänsten
 • har minst ett par års relevant och aktuell arbetslivserfarenhet av fastighetsrättsliga frågor
 • har vana vid antingen förhandling, avtalshantering eller avtalstolkning inom fastighetsområdet
 • kan uttrycka dig väl i tal och skrift i det svenska språket
 • har B-körkort för manuellt växlad personbil

Det är meriterande om du

 • har arbetat med markåtkomst
 • har kunskap om och erfarenhet av infrastruktur- och samhällsbyggnadsprocessen
 • har kunskap om och erfarenhet av detaljplaner och den kommunala planeringsprocessen    

 Varmt välkommen med din ansökan!

I denna rekrytering används webbaserade tester som en del i urvalet.

Vi planerar att hålla intervjuer via Skype den 25-26/11.

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör. 

Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva gå igenom en säkerhetsprövning. Den innehåller säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Inom Stora projekt leder vi flera av Trafikverkets allra största investeringsprojekt . Vi arbetar med helheten - från planläggning och byggnation till färdig väg eller järnväg. Hela tiden med fokus på smarta lösningar och effektiv projektledning. Hos oss arbetar du med kollegor och olika intressenter, alla med sina kunskaper och erfarenheter, för att skapa hållbara transportlösningar.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

#LI-LR2

Göteborg

Trafikverket

Ansök senast 2021-11-08


Ansök här

Järnvägsjobb.se drivs av Järnvägsbranschens samverkansforum, JBS. Har du frågor om webbplatsen kan du kontakta webmaster@jarnvagsjobb.se

Pil upp