VALT JOBB

Markförhandlare till Gävle


Ansök här

Som markförhandlare på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och forma framtidens infrastruktur.

Som markförhandlare är du ett av våra ansikten utåt och en viktig länk mellan Trafikverket och enskilda fastighetsägare, kommuner, myndigheter och övriga intressenter som berörs av våra väg- och järnvägsprojekt. Du får ett stort eget ansvar och kommer att jobba i investeringsprojekt med både ny- och ombyggnad av väg och järnväg. Du medverkar vid framtagandet av vägplaner och järnvägsplaner, upprätthåller kontakter och informerar fastighetsägare under plan- och genomförandeskeden, hanterar värderings-, förhandlings- och avtalsfrågor samt ansvarar för fastighetsrättsliga och skadeförebyggande frågor.

Arbetet innebär ibland möten utanför kontorstid, till exempel samrådsmöten med allmänheten, markägarsammanträden och lantmäterisammanträden.

Du kommer tillhöra en sektion med 24 personer, som finns på fyra olika orter i region Mitt. Vi jobbar i en lärande organisation där vi delar med oss av våra kunskaper och erfarenheter till varandra för att alltid utvecklas.

På Trafikverket får du en unik möjlighet, med stort eget ansvar, att kunna jobba med såväl mindre investeringsprojekt som med mångmiljardbyggen. Alla projekt har sin komplexitet, sina utmaningar och sina intressenter. Genom våra affärer och i samverkan med andra kan vi, som en ledande beställare, också påverka branschen och utvecklingen av hållbara lösningar och smart infrastruktur. Du arbetar i en miljö som kännetecknas av en mix av bakgrunder, kunskaper och erfarenheter. Vi skapar samhällsnytta - och utvecklingsvägar för dig!

Vem är du?

För att lyckas i rollen ser vi att du är lösningsorienterad och självgående och därmed ser vad som behöver göras och agerar därefter. Eftersom arbetet innebär många kontakter med markägare, allmänhet och andra intressenter både inom och utanför Trafikverket behöver du ha god social kompetens och vara kommunikativ genom att förmedla ditt budskap på ett enkelt sätt och anpassa din kommunikation till mottagaren. Vidare har du god samarbetsförmåga och bidrar med engagemang och energi och delar med dig av den information som behövs för att nå önskade resultat.

Vi söker dig som

  • har en universitets- eller högskoleutbildning (om minst 180 hp) inom lantmäteri eller annan juridisk utbildning med kurser i fastighetsrätt alternativt annan relevant universitets- eller högskoleutbildning (om minst 180 hp) som vi tillsammans med erfarenhet bedömer som likvärdig
  • har några års aktuell och relevant erfarenhet av arbete med markåtkomst
  • har aktuell och relevant arbetslivserfarenhet av förhandling inom det fastighetsrättsliga området
  • uttrycker dig mycket väl i tal och skrift i det svenska språket, då rättsliga dokument upprättas i tjänsten.
  • har svenskt körkort för manuellt växlad personbil

Det är meriterande om du

  • har aktuell och relevant arbetslivserfarenhet av avtalshantering och avtalstolkning inom fastighetsområdet
  • har kunskap om och aktuell samt relevant arbetslivserfarenhet av infrastruktur- eller samhällsbyggnadsprocessen

Rekryterande chef Anna Stenvard är på semester under v. 30-32 men kommer finnas tillgänglig för eventuella frågor under v. 33. Intervjuer kommer att ske via Skype och kommer preliminärt att ske under början av v. 36.

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör. 

Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva gå igenom en säkerhetsprövning. Den innehåller säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Inom Investering leder vi de flesta av Trafikverkets projekt inom ombyggnation och nyinvesteringar. Vi arbetar med helheten - från planläggning och byggnation till färdig väg eller järnväg. Hela tiden med fokus på smarta lösningar och effektiv projektledning. Hos oss arbetar du med kollegor och olika intressenter, alla med sina kunskaper och erfarenheter, för att skapa hållbara transportlösningar.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Gävle

Trafikverket

Ansök senast 2021-08-20


Ansök här

Järnvägsjobb.se drivs av Järnvägsbranschens samverkansforum, JBS. Har du frågor om webbplatsen kan du kontakta webmaster@jarnvagsjobb.se

Pil upp