VALT JOBB

Markförhandlare till Norrbotniabanan


Ansök här

Som Markförhandlare på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och forma framtidens infrastruktur.

Till projektet Norrbotniabanan söker vi nu en social och driven problemlösare som har lätt för att skapa relationer.

I rollen markförhandlare ingår du som stödfunktion i projektets organisation och tillhör avdelningen Teknik- miljö och fastighet. Du är ett av våra ansikten utåt, som en viktig länk mellan Trafikverket och berörda intressenter i marklösenfrågor.

Arbetet innebär att både självständigt och tillsammans med kollegor delta i planläggnings- och projekteringsarbetet. Som markförhandlare ansvarar du bland annat för markåtkomstfrågor, förhandling om ersättning, fastighetsrättsliga avtal, skadereglering/tvister samt att vara Trafikverkets representant i lantmäterifrågor.

Vem är du?

Som person har du en god kommunikations- och samarbetsförmåga. Vidare har du en god analytisk problemlösningsförmåga och är bra på att arbeta både självständigt och tillsammans med andra i projektform.

Vi söker dig som:

  • har en högskole- eller universitetsexamen om minst 180 hp (120p) inom lantmäteri, samhällsbyggnad eller juridik och vars utbildning är inriktad mot fastighetsrätt, alternativt annan akademisk utbildning och erfarenhet som vi sammantaget bedömer likvärdig
  • har något års aktuell och relevant erfarenhet från att ha arbetat med infrastruktur- och samhällsbyggnadsprocessen
  • kan uttrycka dig väl i det svenska språket i både tal och skrift
  • har körkort för personbil

Det är meriterande om du:

  • har aktuell och relevant arbetslivserfarenhet av förhandling 
  • har aktuell och relevant arbetslivserfarenhet av att upprätta fastighetsrättsliga avtal 
  • har aktuell och relevant arbetslivserfarenhet av plangenomförande och genomförandefrågor
  • har aktuell och relevant erfarenhet av värdering

I denna rekrytering kommer webbaserade tester att användas som en del i urvalet.

Placeringsorten för tjänsten är Luleå eller Umeå

Intervjuer är preliminärt planerade att ske via Skype under vecka 47. 

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör. 

Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva gå igenom en säkerhetsprövning. Den innehåller säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Inom Stora projekt leder vi flera av Trafikverkets allra största investeringsprojekt . Vi arbetar med helheten - från planläggning och byggnation till färdig väg eller järnväg. Hela tiden med fokus på smarta lösningar och effektiv projektledning. Hos oss arbetar du med kollegor och olika intressenter, alla med sina kunskaper och erfarenheter, för att skapa hållbara transportlösningar.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Luleå

Trafikverket

Ansök senast 2021-11-02


Ansök här

Järnvägsjobb.se drivs av Järnvägsbranschens samverkansforum, JBS. Har du frågor om webbplatsen kan du kontakta webmaster@jarnvagsjobb.se

Pil upp