VALT JOBB

Microsoft Windows Server OS tekniker


Ansök här

Som Systemtekniker med inriktning på Microsoft Windows Server OS och SCCM (System Center Configuration Manager) på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och bidra till framtidens infrastruktur.

I rollen som systemtekniker inom Datacenter arbetar du med att drifta och utveckla Trafikverkets serverinfrastruktur. Proaktivt underhållsarbete, prestandaanalyser och kapacitetsplanering ingår i arbetsuppgifterna. Du agerar även tredje linjens support med teknikexpertis.

I vårt team av tekniker stödjer vi varandra i det dagliga arbetet för att uppnå våra gemensamma mål. Vi jobbar självständigt och tar för oss av arbetsuppgifterna. Vi växlar tempo en del under dagarna då vi behöver utföra felsökningar eller andra uppgifter med kort varsel samtidigt som vi också ingår i mer långtgående, planerade utvecklingsprojekt.

Vi söker nu en ny kollega med placering i Örebro. Du förväntas kunna resa inom Sverige beroende på vad verksamheten kräver, främst dagsresor men någon övernattning kan ske någon gång per halvår. Beredskapstjänstgöring ingår i tjänsten utöver ordinarie arbetstid då vi har höga krav på tillgängligheten i våra system som i sin tur möjliggör infrastrukturen, årets alla dagar.

Vem är du?

Som person behöver du vara utvecklingsorienterad och våga tänka nytt. Du är nyfiken, drivande, självständig och gillar att arbeta med andra för att nå resultat. Du har därtill en god problemlösningsförmåga som gör att du identifierar problem och utvecklar lösningar ur ett helhetsperspektiv. Vi ser även att du har god förmåga att planera, organisera och dokumentera ditt arbete. 

Vi söker dig med:

  • relevant eftergymnasial utbildning, alternativt flerårig erfarenhet av arbete där motsvarande kunskaper förvärvats
  • flerårig dokumenterad erfarenhet av arbete med Microsoft Windows Server OS 2016 & 2019 och/eller SCCM för serverhantering i stor driftmiljö
  • erfarenhet av Powershell-scriptning
  • god kommunikationsförmåga i tal och skrift på svenska och engelska då det används i den dagliga verksamheten

Det är meriterande om du har:

  • kunskaper inom Hyper-V, VmWare och/eller SCOM
  • kunskaper inom WSUS - Windows Server Update Services
  • körkort för personbil

När du skickat in en ansökan och angett att du har erfarenhet av Windows Server OS 2016 & 2019 samt uppfyller resterande skallkrav, kommer vi skicka ett webbaserat test till dig inom Windows Server.

Rekryterande chef Björn Wesström finns tillgänglig för eventuella frågor under ansökningsperioden.

Intervjuer sker via Skype.

Placeringsort: Örebro.

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör. 

Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva gå igenom en säkerhetsprövning. Den innehåller säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster. Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Inom vår IT-organisation är du med och utvecklar Sverige med hjälp av moderna och innovativa lösningar. Vi är mitt i en spännande förändring där vi försöker ta vara på digitaliseringens möjligheter till fullo. Digitaliseringen ställer allt större krav och vi vill därför anpassa oss vad gäller kompetens, arbetssätt och organisation i takt med utvecklingen. Vi har ett helhetsansvar för IT och telekom, en verksamhet som pågår dygnet runt, året om - precis som Sveriges transportsystem.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Örebro

Trafikverket

Ansök senast 2021-11-01


Ansök här

Järnvägsjobb.se drivs av Järnvägsbranschens samverkansforum, JBS. Har du frågor om webbplatsen kan du kontakta webmaster@jarnvagsjobb.se

Pil upp