VALT JOBB

Operativ ledare IT-drift


Ansök här

Som operativ ledare inom IT-drift på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och bidra till framtidens infrastruktur.

Som operativ ledare inom IT-drift hos oss på sektionen Serverinfrastruktur inom enheten Datacenter kommer du att ansvara för den dagliga operativa verksamheten och bidra till sektionens prestation och måluppfyllelse. Du planerar, organiserar och prioriterar arbetet på ett effektivt sätt samtidigt som du engagerar, motiverar och skapar en gemensam teamkänsla i sektionen där alla bidrar med sin specifika kompetens och hjälper varandra att nå gruppens mål.

Du bidrar till att säkerställa leveransen av uppdraget Drift och förvaltning av Datacenter IT-infrastruktur genom att som exempel:

 • Upprätthålla det operativa driftläget till rätt tillgänglighet och kvalité.
 • Leda, stötta och skapa förutsättningar för vår driftverksamhet.
 • Hantera eskaleringar.
 • Lösa vissa bemanningsfrågor t ex ansvara för sektionens beredskapsschema och i samråd med chef säkerställa att tillräckligt med resurser finns i tjänst.
 • I samråd med chef, planera för behovet av utbildning för resurserna inom sektionen.
 • Säkerställa att resurserna i sektionen har rätt behörigheter för uppdraget.
 • Samverka med övriga operativa ledare och chefer inom enheten Datacenter men även med andra verksamheter inom IKT.

Vi söker dig som

 • har flerårig yrkeserfarenhet inom IT-drift i en större IT-miljö (t.ex. drifttekniker, systemtekniker, systemspecialist)
 • har yrkeserfarenhet av en ledande roll (t.ex. driftledare, teamleader, driftansvarig, chef)
 • har eftergymnasial utbildning med inriktning IT, alternativt annan utbildning i kombination med erfarenhet som vi bedömer likvärdig
 • kan utrycka dig väl på svenska och engelska i tal och skrift

Som person har du god problemlösningsförmåga som gör att du identifierar problem och utvecklar lösningar ur ett helhetsperspektiv. I rollen som Operativ ledare krävs ett ledarskap som engagerar och motiverar. Ett ledarskap som för arbetsgruppen mot gemensamma mål och skapar förståelse för den verksamhet som bedrivs genom en mycket god kommunikationsförmåga. Du är trygg i ditt beslutsfattande under tidspress och osäkerhet.

 

I denna rekrytering används webbaserade tester som en del i urvalet.

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör. 

Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva gå igenom en säkerhetsprövning. Den innehåller säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Inom vår IT-organisation är du med och utvecklar Sverige med hjälp av moderna och innovativa lösningar. Vi är mitt i en spännande förändring där vi försöker ta vara på digitaliseringens möjligheter till fullo. Digitaliseringen ställer allt större krav och vi vill därför anpassa oss vad gäller kompetens, arbetssätt och organisation i takt med utvecklingen. Vi har ett helhetsansvar för IT och telekom, en verksamhet som pågår dygnet runt, året om - precis som Sveriges transportsystem.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Borlänge

Trafikverket

Ansök senast 2021-08-11


Ansök här

Järnvägsjobb.se drivs av Järnvägsbranschens samverkansforum, JBS. Har du frågor om webbplatsen kan du kontakta webmaster@jarnvagsjobb.se

Pil upp