VALT JOBB

Programsamordnare Miljö (Projektledare miljö)


Ansök här

Som Programsamordnare Miljö på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och bidra till framtidens infrastruktur.

Trafikverket planerar för nya stambanor, som i framtiden ska länka samman de tre storstadsregionerna Stockholm, Göteborg och Malmö. Först ut i södra Sverige blir sträckan mellan Hässleholm och Lund där det planeras för en ny dubbelspårig stambana. Planeringen av ny stambana är nu i fasen Lokaliseringsutredning och vi söker en Programsamordnare Miljö till enheten Teknik, Miljö och Fastighet inom program Hässleholm-Lund. 

Jag som blir din chef heter Jenny Ivarsson och jag drivs av att hitta kreativa lösningar för att tillsammans jobba aktivt med vårt uppdrag samt för att nå uppsatta mål. Jag vill tro att mina medarbetare har förmåga, vilja och mod att ta ansvar för arbetsuppgifter och samtidigt utveckla dessa. Jag tror att dialog, prestigelöshet och humor gör att vår vardag blir mer effektivare och roligare och det tycker jag är både bra och viktigt! 

Tjänsten som Programsamordnare Miljö innebär att du jobbar som en samordnande projektledare och arbetsleder ett team av miljöspecialister som stödjer projektet inom samtliga miljöområden. Du hanterar och ansvarar för planering, styrning och uppföljning av miljöarbetet och dess olika delar inom projektet. Du kommer att bereda samt granska underlag och delge projektledarna projekterings­förutsättningar avseende miljöfrågor. Vidare kan du komma att medverka i kompletterande utredningsarbeten inom programmet och Nya Stambanor samt att du kommer att ha en aktiv roll vid introduktion av nya medarbetare till programmet. Medverka vid konsult- och entreprenadupphandlingar i alla skeden samt stöd vid framtagande av exempelvis uppdragsbeskrivningar och kravspecifikationer.

Som Programsamordnare Miljö stödjer du Teknik-, Miljö- och Fastighetschef i arbetet med samlad och kvalitetssäkrad behovsbild av specialister, genom att ta fram strategier för miljöarbetet i projektets samtliga skeden. Du säkerställer att process och dokumentation uppfyller miljölagstiftning, interna miljökrav samt beslut. I befattningen stödjer du projektets kravhantering inklusive att kraven tillämpas likartat. 

I program Hässleholm -Lund kommer du att mötas av prestigelöshet, öppenhet och noggrannhet. Vid din sida kommer det att finnas kompetenta samt engagerade kollegor som alla arbetar för Trafikverkets vision; alla kommer fram smidigt, grönt och tryggt.

Vi söker dig som

  • har högskoleexamen inom naturvetenskap/samhällsbyggnad alternativt annan akademisk utbildning i kombination med erfarenhet som vi sammantaget bedömer likvärdig
  • har bred generell miljökompetens och erfarenhet av arbete med olika miljöfrågor kopplade till Miljöbalken
  • har flerårig aktuell och relevant arbetslivserfarenhet av styrning och ledning i en samordnande funktion inom miljöområdet
  • har körkort för personbil
  • har goda kunskaper i svenska och engelska i såväl tal som skrift

Det är meriterande om du

  • har erfarenhet av arbete kopplat till byggande av infrastruktur
  • har erfarenhet av plangenomförande inom infrastrukturprojekt

För att lyckas i rollen som Programsamordnare Miljö krävs en mycket god kommunikationsförmåga; du förmedlar budskap på ett enkelt sätt samt är lyhörd och anpassar din kommunikation till mottagaren. Du besitter ett gott ledarskap; leder prestigelöst genom att engagera och coacha så att de du arbetsleder växer med uppgifterna och känner arbetsglädje. Likaså är du övertygande; har lätt för att klargöra riktning, respektfullt utmana och bli lyssnad på. Du har en god analytisk förmåga; löser problem utan att missa de långsiktiga strategierna, ser logik och samband i komplex information eller miljö. Du är också resultatorienterad; sätter upp höga mål för dig själv och arbetar hårt och ambitiöst för att nå dessa mål, gör vad som krävs för ett gott resultat.

I denna rekrytering används webbaserade tester som en del i urvalet.

Digitala intervjuer är planerade via Skype den 16 och 17 november.

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör. 

Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva gå igenom en säkerhetsprövning. Den innehåller säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll före anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

På Nya Stambanor är du med och skriver historia genom att bygga ny järnväg som möjliggör ökad kapacitet för gods- och persontrafiken mellan knutpunkterna Stockholm, Göteborg och Malmö. Vi arbetar med helheten - från planering till genomförande och överlämning för drift och underhåll. Du jobbar i stora och komplexa projekt med kunniga kollegor och tillsammans skapar vi nya möjligheter att resa hållbart i Sverige och även ut i Europa.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Kristianstad

Trafikverket

Ansök senast 2021-10-31


Ansök här

Järnvägsjobb.se drivs av Järnvägsbranschens samverkansforum, JBS. Har du frågor om webbplatsen kan du kontakta webmaster@jarnvagsjobb.se

Pil upp