VALT JOBB

Projektenhetschef till spännande infrastrukturbyggande


Ansök här

Som projektenhetschef på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och bidra till framtidens infrastruktur.

Vill du vara med och bygga Västerbottens framtid? Se hit, då har vi kanske jobbet för dig!

I distrikt Nord erbjuder vi nu en intressant chefsroll i en organisation som växer och utvecklas i snabb takt. Exempel på projekt som ligger på enheten är Umeåprojektet och utbyggnaden E4 genom Västerbotten samt alla investeringsprojekt på Stambanan genom övre Norrland.

Projektenheten omfattar 15-20 medarbetare, ett antal resurskonsulter och en stor mängd kontrakt med våra konsulter och entreprenörer. Det är ett kompetent och självgående team av projektledare och projektingenjörer som driver enhetens projekt. Du kommer att ansvara för att projekten genomförs på ett effektivt, strukturerat och affärsmässigt sätt. Genom att driva projekten med fokus på tid, kostnad och innehåll bidrar distriktet till att Trafikverket når sina mål för bland annat hållbarhet, förbättrad kapacitet, säkerhet och punktlighet.

Trafikverket är en modern arbetsgivare där möten ofta sker i digital miljö, i vilka förtroendefulla relationer byggs. Därför är ett aktivt arbete med samverkan internt och externt, t ex med leverantörer, kopplat med affärsmässighet viktigt för framgångsrika resultat. Centralt är också arbete med att utveckla enhetens verksamhet och framtida kompetensförsörjning.

Som projektenhetschef rapporterar du till distriktschefen och ingår i distriktets ledningsgrupp. Det förekommer en del resor i tjänsten. 

Några ord från rekryterande chef Jesper Klefsjö: Som en del i distriktets ledningsgrupp kan jag lova att du får grymma kollegor där vi har kul tillsammans och utvecklar varandra.

Vem är du?

Som chef i Trafikverket drivs du av att få människor att växa genom ett närvarande ledarskap. Du skapar tillit och bygger förtroende med din problemlösande och kommunikativa förmåga. Du levererar resultat och driver samhällsutvecklingen framåt genom delaktighet och engagemang. Du utmanar och ifrågasätter och skapar en kultur som främjar ständiga förbättringar. Att inspirera, klargöra riktning och vara mottaglig för nya möjligheter och lösningar är en förutsättning för att lyckas. 

Vi söker dig som

  • har flera års arbetslivserfarenhet i en ledande befattning i projektverksamhet, där du arbetslett en arbetsgrupp
  • har universitets- eller högskoleexamen om minst 180hp (120p) med inriktning teknik, ekonomi eller samhällsplanering alternativt annan utbildning i kombination med erfarenhet som vi bedömer likvärdig
  • har goda kunskaper i svenska i tal och skrift
  • har körkort för personbil

Det är meriterande om du

  • har erfarenhet av att arbeta som chef med personalansvar i en större organisation där du ansvarat för verksamhet, personal och ekonomi
  • har arbetslivserfarenhet från bygg- eller anläggningsbranschen, infrastrukturverksamhet eller motsvarande
  • har arbetat med entreprenad-/konsultjuridik
  • har erfarenhet av att arbeta som ombud i bygg- eller anläggningsprojekt

Om du har frågor om jobbet är du välkommen att kontakta rekryterande chef Jesper Klefsjö, chef för Distrikt Nord, Investering, som under sommaren nås på telefon 070-583 11 09. 

Anställningen inom Trafikverket är tillsvidare men chefsförordnandet är tidsbegränsat, inledningsvis på 4 år.

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör. 

Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva gå igenom en säkerhetsprövning. Den innehåller säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Inom Investering leder vi de flesta av Trafikverkets projekt inom ombyggnation och nyinvesteringar. Vi arbetar med helheten - från planläggning och byggnation till färdig väg eller järnväg. Hela tiden med fokus på smarta lösningar och effektiv projektledning. Hos oss arbetar du med kollegor och olika intressenter, alla med sina kunskaper och erfarenheter, för att skapa hållbara transportlösningar.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Umeå

Trafikverket

Ansök senast 2021-08-15


Ansök här

Järnvägsjobb.se drivs av Järnvägsbranschens samverkansforum, JBS. Har du frågor om webbplatsen kan du kontakta webmaster@jarnvagsjobb.se

Pil upp