VALT JOBB

Projektingenjör


Ansök här

Som Projektingenjör på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och bidra till framtidens infrastruktur.

Nu söker vi projektingenjörer till flera av våra enheter i Väst.

Som projektingenjör medverkar du i väg- och järnvägsprojekt där du är ett stöd till projektledaren i arbetet med att leda, styra samt följa upp investeringsprojekt från projektering till byggnation. Du driver och bereder projektfrågor inför projektbeslut. Som projektingenjör arbetar du med:

  • prognoser, kostnadsuppföljningar samt fakturahantering
  • tidplaner för projektets olika behov
  • risk- och säkerhetshantering samt trafikpåverkan
  • kvalitets, miljö och arbetsmiljö
  • strukturering och administrering i projektledningssystemen

Vi erbjuder en enhet som arbetar med vägprojekt samt en annan som arbetar med järnvägsprojekt och du har möjlighet att belysa om du har ett speciellt intresse för någon av dessa.

För att lyckas i rollen som projektingenjör är du strukturerad; arbetar enligt en tydlig process, organiserar och planerar ditt arbete väl, slutför det som påbörjats samt håller deadlines. Du är samarbetsorienterad; anpassar dig genom ett prestigelöst fokus på det gemensamma målet. Rollen innebär att du är flexibel; har lätt för att anpassa dig till ändrade omständigheter, kan snabbt ändra ditt syn-och förhållningssätt samt ser möjligheter i förändringar. Du är analytisk; löser problem utan att missa de långsiktiga strategierna, ser logik och samband i komplex information eller miljö.

Vi söker dig som

  • har universitets- eller högskoleexamen 180 hp(120p) gärna inom ekonomi, teknik eller anläggning
  • har minst 6 månaders egen erfarenhet av att aktivt arbeta med mötesanteckningar, riskhantering, tidsplanering, prognosläggning och ekonomihantering i flertalet projekt inom infrastruktur
  • har mycket god kännedom samt vana att arbeta i Office-paketet
  • kan uttrycka dig väl på svenska i tal och skrift
  • har körkort för manuellt växlad personbil


Bifoga ENDAST examensbevis inget CV eller personligt brev etc, även om det står det, utan svara UTFÖRLIGT på de frågor du ställs inför när du söker tjänsten.


I denna rekrytering används webbaserade tester som en del i urvalet.

Intervjuer är planerade vecka 48-50, återkopplingen kommer därav eventuellt först efter storhelgerna.

Placeringsorter är Göteborg och Skövde.

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör. 


Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva gå igenom en säkerhetsprövning. Den innehåller säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Inom Investering leder vi de flesta av Trafikverkets projekt inom ombyggnation och nyinvesteringar. Vi arbetar med helheten - från planläggning och byggnation till färdig väg eller järnväg. Hela tiden med fokus på smarta lösningar och effektiv projektledning. Hos oss arbetar du med kollegor och olika intressenter, alla med sina kunskaper och erfarenheter, för att skapa hållbara transportlösningar.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Göteborg

Trafikverket

Ansök senast 2021-11-10


Ansök här

Järnvägsjobb.se drivs av Järnvägsbranschens samverkansforum, JBS. Har du frågor om webbplatsen kan du kontakta webmaster@jarnvagsjobb.se

Pil upp