VALT JOBB

Projektingenjör


Ansök här

Som Projektingenjör på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och bidra till framtidens infrastruktur.

I vårt team utvecklar och förvaltar vi infrastrukturen på väg och järnväg.

Som projektingenjör finns det en mängd spännande arbetsuppgifter där du på sikt har möjlighet att utvecklas och gå mot rollen som projektledare. Det är ett varierande arbete beroende på vad som är fokus i de olika projekten vid varje tillfälle. Du stöttar bland annat i projektens kontinuerliga ekonomiuppföljning, intern administration, uppföljning av tidsplaner och kontrakt. Arbetet genomförs enligt de lagar, riktlinjer, förordningar och interna arbetsinstruktioner som finns. Du har mycket kontakter både internt och externt med konsulter, entreprenörer och övriga intressenter.Vem är du?

För att lyckas i rollen har du lätt att anpassa dig och genom ett prestigelöst fokus hitta lösningar mot de gemensamma målen. Du har god kommunikationsförmåga som innebär att du förmedlar budskap på ett enkelt sätt samt är lyhörd och anpassar din kommunikation till mottagaren. Du bygger förtroende, levererar resultat och självständigt strukturerar upp ditt arbete.

Vi söker dig som

·        är högskoleingenjör, minst 180 hp, alternativt annan utbildning i kombination med erfarenhet som vi bedömer likvärdig

·        har minst ett års relevant och i närtid erfarenhet av att arbeta i projektform, där du bland annat jobbat med budget, projektadministration och tidsplanering

·        har körkort för personbil

·        kan uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska

Det är meriterande om du

·        har erfarenhet av att arbeta i ekonomihanteringssystem (t.ex. PLS2/C7), riskhanteringssystem (t.ex. Exonaut Risk), fakturahanteringssystem (t.ex. CDI) eller tidplaneringssystem (t ex MS-project)

·        har arbetslivserfarenhet av att jobba inom infrastruktur inom väg och/eller järnväg

·        kan uttrycka dig i tal och skrift på engelska

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör. Vänligen hänvisa inte enbart till ditt CV, svara utförligt på frågorna inför att du ska skicka in din ansökan.


Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva gå igenom en säkerhetsprövning. Den innehåller säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Inom Investering leder vi de flesta av Trafikverkets projekt inom ombyggnation och nyinvesteringar. Vi arbetar med helheten - från planläggning och byggnation till färdig väg eller järnväg. Hela tiden med fokus på smarta lösningar och effektiv projektledning. Hos oss arbetar du med kollegor och olika intressenter, alla med sina kunskaper och erfarenheter, för att skapa hållbara transportlösningar.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Eskilstuna

Trafikverket

Ansök senast 2021-11-05


Ansök här

Järnvägsjobb.se drivs av Järnvägsbranschens samverkansforum, JBS. Har du frågor om webbplatsen kan du kontakta webmaster@jarnvagsjobb.se

Pil upp