VALT JOBB

Projektingenjör


Ansök här

Som medarbetare i Sveriges största beställarorganisation inom underhåll av väg och järnväg har du stor möjlighet att bidra till anläggningsbranschens och samhällets utveckling. Verksamhetsområde Underhåll ansvarar för att förvalta, underhålla och utveckla det befintliga och framtida väg- och järnvägssystemet genom upphandling, styrning och uppföljning av underhållskontrakt. Genom en blandning av traditionella och nya, innovativa metoder skapar vi grunden för både företagens godstransporter och miljoner människors resande, varje dag, året om. Verksamhetsområdet har ungefär 900 medarbetare och en omsättning på cirka 19 miljarder kronor.

Som Projektingenjör på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och bidra till framtidens infrastruktur.

För dig som vill bidra till utvecklingen av infrastrukturen erbjuder vi nu en spännande möjlighet på Trafikverket.

Trafikverket Underhåll söker en projektingenjör till distriktets pågående och kommande projekt. Vi har många typer av järnvägbro- och broprojekt med varierande komplexitet. Den bredd av projekt som finns på Trafikverket Underhåll ger oss större möjlighet att anpassa rollen för att just du ska få rätt utmaning!

 Som projektingenjör fungerar du som stöd till projektledare och är en del av projektledningen. Du deltar i olika underhållsprojekt där du ansvarar för bland annat administration, handläggning och uppföljning i projektets alla delar, exempelvis tid samt kostnad. I din roll ingår att vara delaktig i upphandlingar, projekt- och byggmöten samt vara insatt i kontraktsinnehåll för konsultuppdrag och entreprenader. Som projektingenjör arbetar du med omvärldsbevakning och bedömning av risker samt möjligheter i projekten. Du är också en viktig del i att säkerställa att projekten genomförs enligt gällande lagstiftning och bestämmelser.

Att vara projektingenjör innebär att du kommer komma i kontakt med projekt i hela kedjan, från planeringsprocessen till produktion. Hos oss har du bra möjligheter att utvecklas, både genom ökat ansvar i olika projekt och få möjlighet att leda vissa mindre projekt i sin helhet.

Vi delar hela tiden erfarenheter, förbättrar våra arbetssätt och tänker nytt. Allt med ambitionen att utveckla såväl dig som vår verksamhet.

Som person ser vi att du är strukturerad, arbetar enligt en tydlig process, organiserar och planerar ditt arbete väl, slutför det som påbörjats samt håller deadlines. Du är självgående, tar ansvar för din uppgift och strukturerar själv ditt angreppssätt samt driver dina processer vidare. Som projektingenjör är du resultatorienterad, sätter upp höga mål för dig själv, arbetar hårt och ambitiöst för att nå dessa mål, gör vad som krävs för ett gott resultat. Du har en god kommunikationsförmåga, du förmedlar budskap på ett enkelt sätt samt är lyhörd och anpassar din kommunikation till mottagaren.

Vi söker dig som

  • har körkort för manuellt växlad personbil
  • har universitets-eller högskoleutbildning om minst 180 hp(120p) gärna avseende ingenjör inom bygg och/ eller anläggning
  • har arbetslivserfarenhet av den administrativa delen i projekt inkluderande riskhantering, tidsplanering och ekonomihantering
  • uttrycker dig väl i tal och skrift på engelska
  • uttrycker dig väl i tal och skrift på svenska

Det är meriterande om du

  • har arbetslivserfarenhet av järnväg-eller väg projekt
  • har arbetslivserfarenhet av risk- och säkerhetshantering
  • har arbetslivserfarenhet av kvalitets, miljö-och arbetsmiljö
  • har arbetslivserfarenhet av strukturering och administrering i projektledningssystemen

Du skall ENDAST bifoga examensbevis ingen personligt brev eller CV även om det står det, utan svara UTFÖRLIGT på de frågor du ställs inför när du söker tjänsten.


I denna rekrytering används webbaserade tester som en del i urvalet.

Intervjuer är planerade vecka 47.

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör. 


Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva gå igenom en säkerhetsprövning. Den innehåller säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Inom verksamhetsområde Underhåll ansvarar vi för leveransen av säkra och tillgängliga vägar och järnvägar. Genom att förvalta, underhålla och utveckla det befintliga och framtida väg- och järnvägssystemet lägger vi grunden för näringslivets godstransporter och miljoner människors resande - varje dag, året om. Kompetensutveckling står högt på vår agenda, oavsett vilken roll du har eller var du befinner dig i yrkeslivet. Hos oss gör du skillnad!

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Karlstad

Trafikverket

Ansök senast 2021-11-08


Ansök här

Järnvägsjobb.se drivs av Järnvägsbranschens samverkansforum, JBS. Har du frågor om webbplatsen kan du kontakta webmaster@jarnvagsjobb.se

Pil upp