VALT JOBB

Projektingenjör beläggning och vägmarkering


Ansök här

Som medarbetare i Sveriges största beställarorganisation inom underhåll av väg och järnväg har du stor möjlighet att bidra till anläggningsbranschens och samhällets utveckling. Verksamhetsområde Underhåll ansvarar för att förvalta, underhålla och utveckla det befintliga och framtida väg- och järnvägssystemet genom upphandling, styrning och uppföljning av underhållskontrakt. Genom en blandning av traditionella och nya, innovativa metoder skapar vi grunden för både företagens godstransporter och miljoner människors resande, varje dag, året om. Verksamhetsområdet har ungefär 900 medarbetare och en omsättning på cirka 19 miljarder kronor.

Som Projektingenjör på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och bidra till framtidens infrastruktur.

Vill du vara med där det händer? Vill du ständigt utvecklas både personligt och professionellt, då kan du bli vår nya kollega!

Som projektingenjör arbetar du tillsammans med våra projektledare kring styrning, uppföljning och upphandling av våra kontrakt för underhållsbeläggningar och vägmarkering. Du arbetar nära och direkt under flera projektledare och kommer att ha en stor variation av arbetsuppgifter. Du arbetar strukturerat och följer upp projekten samt bistår projektledaren i interna och externa kontakter, såsom kontakter med leverantörer, allmänhet, kommuner och andra intressenter. Bland annat ska du stödja projektledaren i planering och uppföljning avseende tid, kostnad, innehåll, risker, kvalitet, säkerhet, miljö och arbetsmiljö.

Du att kommer driva vissa delar inom ett projekt självständigt och även leda vissa mindre projekt i sin helhet. Målet är att du som projektingenjör ska utvecklas och på sikt bli projektledare.

Vem är du?

För att lyckas i rollen som projektingenjör är du nyfiken och har du en god problemlösningsförmåga som gör att du identifierar problem och utvecklar lösningar ur ett helhetsperspektiv. Du har en god förmåga att självständigt strukturera upp ditt arbete, har ordning och reda samtidigt som du har lätt för att samarbeta. Du är kommunikativ vilket innebär att du kan förmedla budskap på ett enkelt sätt och anpassar dig till mottagaren, oavsett om det är en enskild individ eller en större grupp, samtidigt som du är lyhörd.

Vi söker dig som

  • har högskoleexamen (180 hp) inom teknik, samhällsbyggnad eller annan utbildning och erfarenhet som vi sammantaget bedömer som likvärdig
  • har erfarenhet i närtid av att arbeta i projektform, där du bland annat jobbat med projektadministration inkluderande ekonomi- och kontraktsuppföljning
  • kan uttrycka dig väl på svenska i tal och skrift
  • har körkort för personbil

Det är meriterande om du

  • har erfarenhet från beläggning och/eller vägmarkering

För en objektiv och diskrimineringsfri rekryteringsprocess används webbaserade tester som en del i urvalet. Testerna skickas i samband med att ansökningstiden gått ut och vi ber dig därför ha koll på din mail.

Placeringsorter: Borlänge eller Gävle.

Intervjuer planeras till v 34.

Eventuella frågor om tjänsten besvaras efter 3 aug av rekryterande chef (se kontaktuppgifter nedanför).

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör. 

Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva gå igenom en säkerhetsprövning. Den innehåller säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Inom verksamhetsområde Underhåll ansvarar vi för leveransen av säkra och tillgängliga vägar och järnvägar. Genom att förvalta, underhålla och utveckla det befintliga och framtida väg- och järnvägssystemet lägger vi grunden för näringslivets godstransporter och miljoner människors resande - varje dag, året om. Kompetensutveckling står högt på vår agenda, oavsett vilken roll du har eller var du befinner dig i yrkeslivet. Hos oss gör du skillnad!

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Gävle

Trafikverket

Ansök senast 2021-08-12


Ansök här

Järnvägsjobb.se drivs av Järnvägsbranschens samverkansforum, JBS. Har du frågor om webbplatsen kan du kontakta webmaster@jarnvagsjobb.se

Pil upp