VALT JOBB

Projektingenjör Dubbelspår Hallsberg-Degerön


Ansök här

Som Projektingenjör på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och bidra till framtidens infrastruktur.

Har du erfarenhet av arbete inom bygg- och anläggningsprojekt och vill bidra till utvecklingen av infrastrukturen? Trivs du med både problemlösning och ett nära samarbete med människor? Om svaret är JA - tveka inte att söka jobbet som projektingenjör inom programmet Dubbelspår Hallsberg-Degerön med placering i Örebro!

Inom Stora projekt leder vi flera av Trafikverkets allra största investeringsprojekt. En av dessa satsningar är utbyggnad av järnvägen till dubbelspår på sträckan Hallsberg-Degerön. Just nu söker vi två projektingenjörer till olika delprojekt inom detta program. En otroligt spännande möjlighet att vara med och påverka i en satsning som har stor betydelse inte bara för persontrafik och godstransporter i Sverige och Europa, utan också för miljön!

Som projektingenjör fungerar du som stöd till projektledare och är en del av projektledningen. Inom de investeringsprojekt som ingår i ditt uppdrag ansvarar du för bl.a. administration, handläggning och uppföljning i projektets alla delar, exempelvis tid och kostnad. I din roll ingår att vara delaktig i upphandlingar, bedöma risker och möjligheter, delta i projekt- och byggmöten samt vara insatt i kontraktsinnehåll för konsultuppdrag och entreprenader. Du bidrar även till att säkerställa att projekten genomförs enligt gällande lagstiftning och bestämmelser.

Vi värnar om en lärande kultur där vi tillsammans hjälps åt och ser till verksamhetens bästa, därför ser vi det som självklart att alla medarbetare deltar i utveckling av arbetssätt och processförbättring.

Vem är du?

För att lyckas i rollen behöver du vara en strukturerad och självständig person som ser vad som behöver göras och agerar därefter. Det är även viktigt att du är en vetgirig person som på eget initativ gärna breddar sin expertis inom området. Eftersom du kommer ha många samverkansytor behöver du ha god samarbetsförmåga, kunna skapa goda relationer och kommunicera tydligt. Att ha god problemlösningsförmåga är även viktigt för att du ska kunna identifiera problem och utveckla lösningar som uppstår i det dagliga arbetet.

Vi söker dig som:

  • har universitets- eller högskoleutbildning om minst 180hp (120p) med teknisk inriktning eller annan utbildning som vi tillsammans med erfarenhet bedömer som likvärdig
  • har något års relevant erfarenhet i närtid av arbete inom bygg-och/eller anläggningsprojekt
  • har relevant och aktuell erfarenhet av arbete med riskhantering, tidsplanering samt prognos-och ekonomiplanering i projekten
  • har goda kunskaper i svenska i såväl tal som skrift
  • har goda kunskaper i Officepaketet
  • har körkort för personbil

Det är meriterande om du:

  • har erfarenhet av arbete inom järnvägsprojekt i byggskede.

I denna rekrytering används webbaserade tester som en del i urvalet.

Intervjuerna är preliminärt planerade att hållas den 16 och den 17 november via Skype.

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör. 

Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva gå igenom en säkerhetsprövning. Den innehåller säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Inom Stora projekt leder vi flera av Trafikverkets allra största investeringsprojekt . Vi arbetar med helheten - från planläggning och byggnation till färdig väg eller järnväg. Hela tiden med fokus på smarta lösningar och effektiv projektledning. Hos oss arbetar du med kollegor och olika intressenter, alla med sina kunskaper och erfarenheter, för att skapa hållbara transportlösningar.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Örebro

Trafikverket

Ansök senast 2021-11-01


Ansök här

Järnvägsjobb.se drivs av Järnvägsbranschens samverkansforum, JBS. Har du frågor om webbplatsen kan du kontakta webmaster@jarnvagsjobb.se

Pil upp