VALT JOBB

Projektingenjör Järnvägsprojekt


Ansök här

Som projektingenjör för projekt Dubbelspår Ängelholm-Maria på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och forma framtidens infrastruktur

För dig som vill bidra till utvecklingen av infrastrukturen erbjuder vi nu en spännande möjlighet på Trafikverket.

Vi söker just nu nya kollegor till dubbelspårsutbyggnaden av Västkustbanan mellan Ängelholm och norra Helsingborg. Projektet omfattar 24 km järnväg med tillhörande anpassning av korsande vägar, ledningsomläggningar, stationsombyggnader och mycket mer - kolla in www.trafikverket.se/angelholm-maria. Det är ett spännande projekt med många möjligheter till personlig utveckling. Produktionen har pågått från 2020 och pågår fram till år 2024 och leds från vårt projektkontor i norra Helsingborg. Parallellt kommer du vid behov arbeta med andra spännande projekt inom Trafikverket.

Tycker du om problemlösning och att arbeta med människor? Då kan vi utmana dig med att delta i detta spännande projekt.

Som projektingenjör fungerar du som stöd till projektledare och är en del av projektledningen. Du deltar i projekt där du ansvarar för bl.a. administration, handläggning och uppföljning i projektets alla delar, exempelvis tid och kostnad. I din roll ingår att vara delaktig i upphandlingar, projekt- och byggmöten samt vara insatt i kontraktsinnehåll för konsultuppdrag och entreprenader. Som projektingenjör arbetar du även med omvärldsbevakning, kravhantering och bedömning av risker och möjligheter i projekten. Du är också en viktig del i att säkerställa att projekten genomförs enligt gällande lagstiftning och bestämmelser.

Att vara projektingenjör i projekt Ängelholm-Maria innebär att du kommer fokusera på och utvecklas inom byggskedet. Hos oss har du bra möjligheter att utvecklas, både genom ökat ansvar i form av olika ansvarsområden i komplexa projekt, men även i din yrkesroll.

Vi delar hela tiden erfarenheter, förbättrar våra arbetssätt och tänker nytt. Allt med ambitionen att utveckla såväl dig som vår verksamhet.

Placeringsort är Malmö men i detta projekt kommer arbetet huvudsakligen utföras på vårt projektkontor i Helsingborg.

Vem är du?

För att lyckas i rollen har du ett sinne för struktur och planering samt ett helhetstänk som gör att du skapar genomförbara planer på kort och lång sikt. Du är också lösningsorienterad med god analytisk problemlösningsförmåga. Vidare har du mycket god samarbetsförmåga som syftar till att bygga goda relationer. Därutöver är du van vid att ta egna initiativ vilket innebär att du ser vad som behöver göras och agerar därefter.

Vi söker dig som

  • har en universitets- eller högskoleutbildning om minst 180hp (120p) inom ett för tjänsten relevant område eller annan utbildning och erfarenhet som vi bedömer likvärdig
  • har aktuell erfarenhet av riskhantering, tidsplanering eller ekonomihantering i projekt
  • har aktuell arbetslivserfarenhet från bygg- och anläggningsbranschen
  • Har goda kunskaper i svenska i såväl tal som skrift
  • har körkort för personbil.

Det är meriterande om du

  • har aktuell erfarenhet från järnvägsprojekt

Vid frågor om tjänsten finns rekryterande chef tillgänglig vecka 30 samt 31.

Tjänsten finns för tillfället placerad under verkasmhetsområde Investering, men avdelningen kommer under hösten att byta organisationstillhörighet och tillhöra Stora Projekt.

I denna rekrytering används webbaserade tester som en del i urvalet.

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör. 

Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva gå igenom en säkerhetsprövning. Den innehåller säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Inom Stora projekt leder vi Trafikverkets allra största investeringsprojekt . Vi arbetar med helheten - från planläggning och byggnation till färdig väg eller järnväg. Hela tiden med fokus på smarta lösningar och effektiv projektledning. Hos oss arbetar du med kollegor och olika intressenter, alla med sina kunskaper och erfarenheter, för att skapa hållbara transportlösningar.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Malmö

Trafikverket

Ansök senast 2021-08-08


Ansök här

Järnvägsjobb.se drivs av Järnvägsbranschens samverkansforum, JBS. Har du frågor om webbplatsen kan du kontakta webmaster@jarnvagsjobb.se

Pil upp