VALT JOBB

Projektingenjör jvg/väg IV/PR


Ansök här

Gillar du att arbeta långsiktigt och att utmanas? Vill du bidra till samhällsutveckling och vara en del i utbyggnaden av väg/järnväg? Då är du kanske rätt person för vår tjänst som projektingenjör till projekt Sydostlänken. Sydostlänken är ett projekt på 5 miljarder som skall förbättra möjligheterna att transportera gods på järnväg via Blekinge hamnar. Det innebär en upprustning av befintlig bana Älmhult-Olofström och en ny bana om 17 km Olofström-Blekinge kustbana. 

Inom verksamhetsområde Stora Projekt driver vi väg- och järnvägsprojekten över en miljard. Avdelning Järnväg Planering ansvarar för att ta fram de tillstånd som krävs för att kunna bygga ut järnvägen. 

Som projektingenjör har du en central roll i projektet med fokus på att stötta och avlasta projektledaren. Dina arbetsuppgifter är breda och varierande. Du stöttar i projektets ekonomiuppföljning, intern administration, möteskoordinering, samverkan med upphandlad konsult och samråd med allmänhet och myndigheter.

Du arbetar även med riskhantering, säkerställer att arbetet genomförs enligt de lagar och bestämmelser som finns samt bistår projektledningen med utveckling av arbetssätt, rutiner och strategier.

För att lyckas i rollen som projektingenjör bör du ha ett sinne för struktur och planering samt ett helhetstänk som gör att du skapar genomförbara planer på kort och lång sikt. Du är också lösningsorienterad med god analytisk problemlösningsförmåga. Vidare har du god kommunikativ förmåga, samt mycket god samarbetsförmåga som syftar till att bygga goda relationer. Därutöver är du van vid att ta egna initiativ vilket innebär att du ser vad som behöver göras och agerar därefter.

Vi söker dig som har följande:

  • Universitets- eller högskoleutbildning om minst 180 hp (120p) inom samhällsbyggnad/teknik eller annan relevant utbildningsbakgrund i kombination med erfarenhet som vi bedömer som likvärdig.
  • Något års erfarenhet av projektarbete, exempelvis projektledning, projektplanering, projektadministration eller annan relevant erfarenhet.
  • Mycket god datorvana och kunskap av Office-paketet.
  • Goda kunskaper i svenska i såväl tal som skrift

Det är meriterande om du har:

  • Erfarenhet av väg- eller järnvägsprojekt

Webbaserade tester kommer att användas som en del av rekryteringsprocessen.

Vi planerar att påbörja intervjuer via Skype i vecka 47.

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör. 

Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva gå igenom en säkerhetsprövning. Den innehåller säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Inom Stora projekt leder vi flera av Trafikverkets allra största investeringsprojekt . Vi arbetar med helheten - från planläggning och byggnation till färdig väg eller järnväg. Hela tiden med fokus på smarta lösningar och effektiv projektledning. Hos oss arbetar du med kollegor och olika intressenter, alla med sina kunskaper och erfarenheter, för att skapa hållbara transportlösningar.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Kristianstad

Trafikverket

Ansök senast 2021-11-05


Ansök här

Järnvägsjobb.se drivs av Järnvägsbranschens samverkansforum, JBS. Har du frågor om webbplatsen kan du kontakta webmaster@jarnvagsjobb.se

Pil upp