VALT JOBB

Projektingenjör Ostlänken


Ansök här

Som projektingenjör i Ostlänken på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och bidra till framtidens infrastruktur.

För dig som vill bidra till utvecklingen av infrastrukturen erbjuder vi nu en spännande möjlighet på Trafikverket i järnvägsprojektet Ostlänken, som sträcker sig från Järna till Linköping.

Som projektingenjör fungerar du som stöd till projektledare och är en del av projektledningen. Du deltar i projektets arbetsgrupp där du ansvarar för bl.a. administration, handläggning och uppföljning i projektets alla delar, exempelvis tid och kostnad. I din roll ingår att vara delaktig i upphandlingar, projekt- och byggmöten samt vara insatt i kontraktsinnehåll för konsultuppdrag och entreprenader. Som projektingenjör arbetar du även med omvärldsbevakning och bedömning av risker och möjligheter i projekten. Du är också en viktig del i att säkerställa att projekten genomförs enligt gällande lagstiftning och bestämmelser. Att vara projektingenjör innebär att du kommer komma i kontakt med projekt i hela kedjan, från planläggningsprocessen till produktion.

För mer information om Ostlänken se länkarna längst ner i annonsen.

Vem är du?

För att lyckas i rollen som projektingenjör har du god problemlösningsförmåga som gör att du identifierar problem och utvecklar lösningar ur ett helhetsperspektiv. Vidare har du en god förmåga att planera och strukturera. Du har också ett helhetstänk och skapar utifrån detta genomförbara planer på kort och lång sikt. Det är även viktigt att du har en väl utvecklad kommunikations- och samarbetsförmåga.

Vi söker dig som

  • har en universitets- eller högskoleutbildning om minst 180 hp med teknisk inriktning, eller annan utbildning i kombination med erfarenhet som vi bedömer likvärdig
  • har goda kunskaper i Officepaketet
  • körkort för personbil
  • har goda kunskaper i svenska och engelska i såväl tal som skrift

Det är meriterande om du

  • har erfarenhet av riskhantering, tidsplanering och ekonomihantering i projekt
  • i närtid har erfarenhet från järnvägsprojekt
  • har erfarenhet/kunskap inom entreprenadjuridik

Frågor hänvisas till rerkyterande chef 2, 3, 4 augusti

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör. 

Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva gå igenom en säkerhetsprövning. Den innehåller säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

På Nya Stambanor är du med och skriver historia genom att bygga ny järnväg som möjliggör ökad kapacitet för gods- och persontrafiken mellan knutpunkterna Stockholm, Göteborg och Malmö. Vi arbetar med helheten - från planering till genomförande och överlämning för drift och underhåll. Du jobbar i stora och komplexa projekt med kunniga kollegor och tillsammans skapar vi nya möjligheter att resa hållbart i Sverige och även ut i Europa.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Norrköping

Trafikverket

Ansök senast 2021-08-04


Ansök här

Järnvägsjobb.se drivs av Järnvägsbranschens samverkansforum, JBS. Har du frågor om webbplatsen kan du kontakta webmaster@jarnvagsjobb.se

Pil upp