VALT JOBB

Projektingenjör till Mälarbanan


Ansök här

Som Projektingenjör till Mälarbanan på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och bidra till framtidens infrastruktur.

Gillar du att arbeta i komplexa anläggningsprojekt? Vill du ta chansen att vara med och påverka i ett av Sveriges största infrastrukturprojekt? Hos oss på Program Mälarbanan kommer du att få möjligheten!

Mälarbanan är en viktig del av järnvägsnätet och förbinder Örebro, Västerås och Enköping med Stockholm. Mälarbanan är också en del av Stockholms lokala pendeltågsnät. Program Mälarbanan omfattar en ca 20 kilometer lång järnvägssträcka mellan Tomteboda och Kallhäll i nordvästra Stockholm som är en av landets mest trafikerade. Att arbeta inom Program Mälarbanan innebär att dagligen arbeta med utmanande och komplexa frågeställningar då vi drar en fyrspårig järnvägsanläggning genom centrala Solna, Sundbyberg, Stockholm och Järfälla.

Vi söker nu en Projektingenjör till projektenhet Stockholm. Enheten ansvarar för alla förekommande arbeten med utbyggnaden av Mälarbanan mellan Sundbyberg och Barkarby.

Som Projektingenjör kommer du i huvudsak att arbeta och utvecklas inom enhetens arbete med att utföra byggnation av en ny stationsbyggnad för pendeltåg- och regionaltågstrafiken, nya fjärrtågsplattformar inklusive lyftpaket och anslutning till befintlig plattform. Vi startar arbetena våren 2022 och är klara 2026.

Du stödjer enhetens Projekt- och byggledare i deras styrning och uppföljning av våra kontrakterade leverantörer. Det gör du bland annat genom utredningar, sammanställningar och förslag till beslut i kontraktsfrågor. Du ansvarar för att följa upp de processer som enheten arbetar med och att driva att dessa förbättras. Du kommer arbeta med att tillse att de beslutade tekniska lösningarna som även omfattar miljökrav, produktionsplanering, arbetsmiljökrav och gestaltningsfrågor hanteras av bygg- och projektledningen. Som stöd till dig finns Trafikverkets tekniska specialister som bistår med specifik kunskap inom ett stort antal områden. Du ansvarar självständigt för genomförandet av enhetens risk, tid och aktivitetsplanering.

Vi ser fram emot att du under projektets gång kommer att växa in i rollen som projektledare.

Vi söker dig som

  • har civilingenjörs- eller högskoleingenjörsexamen om minst 180 hp (120p) eller annan teknisk utbildning och erfarenhet som vi bedömer likvärdig
  • har flerårig aktuell erfarenhet av projektverksamhet inom bygg och anläggning
  • god kunskap i svenska och engelska i såväl tal som skrift och har B-körkort

Det är meriterande om du

  • har aktuell erfarenhet som projektingenjör/entreprenadingenjör, dvs arbetat i stödjande roll till projektledare
  • har erfarenhet av leverantörsuppföljning
  • har erfarenhet av fastighetsbyggnationer

I denna rekrytering används webbaserade tester som en del i urvalet. Intervjuer är inplanerade att ske via Skype 25-26 november.

#malarbanan 

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör. 

Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva gå igenom en säkerhetsprövning. Den innehåller säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Inom Stora projekt leder vi flera av Trafikverkets allra största investeringsprojekt . Vi arbetar med helheten - från planläggning och byggnation till färdig väg eller järnväg. Hela tiden med fokus på smarta lösningar och effektiv projektledning. Hos oss arbetar du med kollegor och olika intressenter, alla med sina kunskaper och erfarenheter, för att skapa hållbara transportlösningar.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Solna

Trafikverket

Ansök senast 2021-11-10


Ansök här

Järnvägsjobb.se drivs av Järnvägsbranschens samverkansforum, JBS. Har du frågor om webbplatsen kan du kontakta webmaster@jarnvagsjobb.se

Pil upp