VALT JOBB

Projektingenjör till Trafikverket Investering


Ansök här

Som projektingenjör på Trafikverkets investeringsverksamhet är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och bidra till framtidens infrastruktur.

Hos oss på investering i distrikt nord kommer du att arbeta med spännande och utmanande projekt inom järnvägssektorn. Du blir placerad på kontoret i Umeå men kan jobba med projekt i hela Norr- och Västerbotten, dagsresor ut till projekten kan därför förekomma.

Som projektingenjör fungerar du som stöd till projektledare och specialister. Du deltar i olika investeringsprojekt där du ansvarar för bl.a. administration, handläggning och uppföljning i projektets alla delar. I din roll ingår att vara delaktig i upphandlingar, projekt- och byggmöten samt vara insatt i kontraktsinnehåll för konsultuppdrag och entreprenader. Som projektingenjör arbetar du även med omvärldsbevakning och bedömning av risker och möjligheter i projekten. Du är också en viktig del i att säkerställa att projekten genomförs enligt gällande lagstiftning och bestämmelser.

För den som jobbar som projektingenjör på Trafikverket finns på sikt goda möjligheter att utvecklas beroende på vad man gillar göra. Oavsett om du i framtiden vill leda egna projekt eller engagera dig mer i ekonomi eller tekniska frågor så vill vi att du växer med oss!

Vem är du?

Vi söker dig som gärna tar egna initiativ och har en god förmåga att självständigt strukturera upp ditt arbete. Analytisk förmåga krävs då du i många projekt kommer att arbeta med att förutse samt hantera de problem som kan uppstå. Då du som projektingenjör har många kontakter med både interna och externa parter samt rör dig ute i verksamhetens olika projekt gäller det att du kommunicerar tydligt och har god samarbetsförmåga.

Vi söker dig som har

  • universitets- eller högskoleutbildning om minst 180hp med teknisk, ekonomisk eller samhällsinriktning, alternativt annan utbildning och erfarenhet som vi bedömer likvärdig 
  • minst ett års aktuell erfarenhet av att arbeta inom bygg- och anläggningsbranschen
  • körkort för personbil och talar och skriver svenska

Vi ser det som meriterande om du har

  • erfarenhet av administrativa arbetsuppgifter tex. att skriva protokoll, dokumentation, ekonomiadministration
  • erfarenheten av teknik med koppling till järnväg (ex bana, elkraft, signal, tele)

I denna rekrytering används webbaserade tester som en del i urvalet.

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör. 

Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva gå igenom en säkerhetsprövning. Den innehåller säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Inom Investering leder vi de flesta av Trafikverkets projekt inom ombyggnation och nyinvesteringar. Vi arbetar med helheten - från planläggning och byggnation till färdig väg eller järnväg. Hela tiden med fokus på smarta lösningar och effektiv projektledning. Hos oss arbetar du med kollegor och olika intressenter, alla med sina kunskaper och erfarenheter, för att skapa hållbara transportlösningar.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Umeå

Trafikverket

Ansök senast 2021-08-10


Ansök här

Järnvägsjobb.se drivs av Järnvägsbranschens samverkansforum, JBS. Har du frågor om webbplatsen kan du kontakta webmaster@jarnvagsjobb.se

Pil upp