VALT JOBB

Projektingenjör till Västlänken - delprojekt Haga (visstid)


Ansök här

Som Projektingenjör på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och bidra till framtidens infrastruktur.

Vill du vara delaktig i Västlänken - ett av Sveriges största infrastrukturprojekt? Hos oss i beställarorganisationen finner du en mängd spännande och intressanta arbetsuppgifter. Inom Västlänken finns flera olika delprojekt, varav delprojekt Hagas huvudsakliga uppgift är att leda och styra den entreprenör som ska bygga etapp Haga. Vi söker nu dig som är intresserad av att arbeta som projektingenjör och stöd i delprojektet!

Du kommer vara placerad på projektstaben som leds av stabschefen. Ditt främsta uppdrag som projektingenjör kommer att vara att stödja delprojektledningen inom etapp Haga tillsammans med ytterligare projektingenjörer som arbetar med planering och uppföljning av ekonomin och risk. 

För oss är det viktigt med en kultur som har fokus på samverkan och framdrift för att nå våra mål att leverera en färdig anläggning år 2026. Våra värderingar är framför allt att vi gör varandra bra.

De arbetsuppgifter som kommer att ingå i din roll som projektingenjör är följande:

. Stödja delprojektledare Haga med att samordna fakturagranskningen och kvalitetssäkra entreprenörens fakturaunderlag

. Samordna delprojektets riskhantering

. Kontaktperson för frågor om entreprenörens ersättning för självkostnader enligt kontrakt

. Stöd i arbetet med att samordna delprojektets ekonomiuppföljning gällande budget och prognos 


Vem är du?

Som projektingenjör är det viktigt att du har en välutvecklad problemlösningsförmåga och att du därmed snabbt kan hitta lösningar där det behövs. Du är självgående, driven och tar ett stort ansvar för dina uppgifter. För tjänsten är även viktigt att du är noggrann och analytisk. Vidare är du kommunikativ och lyhörd, vilket innebär att du anpassar din kommunikation till mottagaren och kan förmedla budskap på ett enkelt och pedagogiskt sätt. 

Vi söker dig som

  • Är civilingenjör alternativt högskoleingenjör med inriktning ekonomi eller teknik
  • Har minst ett års erfarenhet av arbete med komplext infrastrukturprojekt (budget över 1 mdr kronor) i beställarorganisationen
  • Har erfarenhet av att ha samordnat arbetet med fakturagranskning och ekonomiuppföljning med ersättning via självkostnad
  • Har arbetat med samordning av riskhantering i beställarorganisationen
  • Kan uttrycka dig väl i tal och skrift i både på svenska och engelska
  • Har goda kunskaper i Excel

Tjänsten är en visstidsanställning tom 2023-11-12 med start 2021-11-13 eller enligt överenskommelse.

Webbaserade tester kan komma att användas som en del i urvalet.


De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör. 

Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva gå igenom en säkerhetsprövning. Den innehåller säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Inom Stora projekt leder vi Trafikverkets allra största investeringsprojekt. Vi arbetar med helheten - från planläggning och byggnation till färdig väg eller järnväg. Hela tiden med fokus på smarta lösningar och effektiv projektledning. Hos oss arbetar du med kollegor och olika intressenter, alla med sina kunskaper och erfarenheter, för att skapa hållbara transportlösningar.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Göteborg

Trafikverket

Ansök senast 2021-10-29


Ansök här

Järnvägsjobb.se drivs av Järnvägsbranschens samverkansforum, JBS. Har du frågor om webbplatsen kan du kontakta webmaster@jarnvagsjobb.se

Pil upp