VALT JOBB

Projektingenjör väg/järnväg Underhåll Byggnadsverk


Ansök här

Som medarbetare i Sveriges största beställarorganisation inom underhåll av väg och järnväg har du stor möjlighet att bidra till anläggningsbranschens och samhällets utveckling. Verksamhetsområde Underhåll ansvarar för att förvalta, underhålla och utveckla det befintliga och framtida väg- och järnvägssystemet genom upphandling, styrning och uppföljning av underhållskontrakt. Genom en blandning av traditionella och nya, innovativa metoder skapar vi grunden för både företagens godstransporter och miljoner människors resande, varje dag, året om. Verksamhetsområdet har ungefär 900 medarbetare och en omsättning på cirka 19 miljarder kronor.

Som Projektingenjör på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och bidra till framtidens infrastruktur.

Vi söker nu en projektingenjör till distrikt Öst med placering i Örebro, Västerås eller Linköping. Du kommer att komma till enheten Byggnadsverk som består av 18 personer med ansvar för drift och underhåll av broar, tunnlar, bergsslänter och bryggor inom distrikt Öst/Stockholm. I vårt underhållsarbete ingår att bedöma tillståndet, planera underhållsåtgärder, utföra förebyggande och avhjälpande åtgärder samt genomföra reinvesteringar. Jag som blir din chef heter Kenneth Sundberg. Jag kommer leda genom att sätta ramar för ditt uppdrag men efter det ger jag dig stor frihet under ansvar och förväntar mig att du jobbar självständigt och följer våra överenskommelser. Men när du vill och behöver stöttning finns jag självklart där för dig. Hoppas att du vill vara med och utveckla ett modernt, effektivt och hållbart transportsystem!

Denna roll som projektingenjör har inriktningen mot Byggnadsverk inom Underhåll. Du ingår i projektorganisationen och normalt innebär rollen att du agerar och arbetar som stöd till projektledaren. Du deltar i flera av distriktets olika projekt och stöttar bland annat i arbeten med vårt interna ledningssystem och processer, BaTMan och ledningsärenden.

Du kommer att medverka vid olika leverantörsmöten samt bistå projektledaren i interna och externa kontakter såsom allmänhet, kommuner och andra intressenter. All dokumentation sker genom olika IT-system varav intresse och nyfikenhet för att lära, utveckla och förbättra verksamheten utifrån det är betydelsefullt. Du tycker om att lära och dela med dig av din kunskap till andra.

Du kommer inom projekten även driva valda delar självständigt och målsättningen kommer vara att på sikt kunna leda vissa mindre projekt i sin helhet.

Tjänstens placeringsorter är Örebro, Västerås eller Linköping.

Vem är du?

För att lyckas i rollen har du en god kommunikativ förmåga då du har många kontaktytor både internt och externt. Rollen ställer krav på ett strukturerat arbetssätt då flera ärenden kan komma att behöva hanteras samtidigt. Du är framförallt en lagspelare med god samarbetsförmåga och genom din proaktiva sida driver du självständigt ditt arbete framåt likväl som du uppmärksammar och stöttar övriga teamet när det behövs. Du är en god analytisk problemlösare och har förmågan att på ett pedagogiskt sätt lägga fram både idéer och förslag på exempelvis förbättringsåtgärder.

Vi söker dig som

 • har universitets- eller högskoleutbildning om minst 180hp (120p) med teknisk inriktning
 • har något/några års erfarenhet av olika uppgifter inom projektstyrning
 • har kunskaper om entreprenadjuridik, AB, ABT, AB04
 • har goda kunskaper i MS Office
 • har någon form av ledarskapsutbildning
 • har goda kunskaper i svenska språket i såväl tal som skrift
 • ha körkort för personbil

Det är meriterande om du

 • har aktuell erfarenhet av byggnadsverk
 • har kunskaper i systemet BaTMan
 • har praktisk erfarenhet av riskhantering
 • har kunskap om planeringsprocessen för underhållsarbeten inom infrastruktur

I denna rekrytering används webbaserade tester som en del i urvalet. Intervjuer sker via skype och är beräknade att ske under vecka 48.

Möjlig placering är i Örebro, Västerås eller Linköping.

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör. 

Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva gå igenom en säkerhetsprövning. Den innehåller säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Inom verksamhetsområde Underhåll ansvarar vi för leveransen av säkra och tillgängliga vägar och järnvägar. Genom att förvalta, underhålla och utveckla det befintliga och framtida väg- och järnvägssystemet lägger vi grunden för näringslivets godstransporter och miljoner människors resande - varje dag, året om. Kompetensutveckling står högt på vår agenda, oavsett vilken roll du har eller var du befinner dig i yrkeslivet. Hos oss gör du skillnad!

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Linköping

Trafikverket

Ansök senast 2021-11-10


Ansök här

Järnvägsjobb.se drivs av Järnvägsbranschens samverkansforum, JBS. Har du frågor om webbplatsen kan du kontakta webmaster@jarnvagsjobb.se

Pil upp